Tüzes hétvége a Hungaroringen

A hétvégén autós gyorsasági futamot rendeztek a Hungaroringen. A részletes eredmények a Chronomoto oldalán böngészhetők, a verseny után a Gender Racing versenyzőjével, Rónai Tamással beszélgettünk. A Formula Renault-val versenyző pilótának nem mindennapi eset tette tönkre a vasárnapi versenyét.

“A szombati nap nagyon jól sikerült, második lettem, és így dobogón kezdtem a szezont, úgy, hogy az időmérőn negyedikek lettünk az összesítésben, zónában pedig a harmadikak. Vasárnapra egy helyet sikerült előrelépni, a második helyről indultunk volna a futamon, de a felvezető körön kigyulladt az autó akkumulátora, úgyhogy félre kellett állnom a Mansell kanyarban, és menekülnöm kellett. Csak annyit láttam, hogy jön a füst a pilótafülkébe, de szerencsére nem terjedt tovább. A csapat értesítette a tűzoltókat, akik újra nagyon gyorsak voltak, pillanatok alatt az autóhoz értek és eloltották a tüzet, így nem károsodott más, csak az akkumulátor égett el.” – mondta Tamás, miközben a csapat csomagolt.

 

“A balszerencse ellenére bizakodó vagyok, mert a hétvégén kiválóan vizsgázott az új szervizcsapatunk. Látom, hogy maximális energiabefektetéssel dolgoznak, és addig nem pihennek, míg nincsenek meg a tökéletes beállítások. Egy fontos tapasztalatot leszűrünk a hétvégén a tempó kapcsán is. Volt a mezőnyben egy versenyző, Bartlomiej Mirecki, aki az észak-európai Formula-Renault sorozatban versenyez. Ő Michelin gumikkal ment, ami körülbelül egy másodperccel gyorsabb, mint a mi gumijaink, de a vasárnapi időmérőn így is meg tudtuk verni. Ez nagyon biztató, mert ha a támogatói háttér lehetővé teszi, akkor a cél ez a sorozat, és a jelek szerint ott megvan a megfelelő tempónk. Nagyon bízom benne, hogy a hétvégi balszerencsét valahol vissza fogjuk kapni, az autósportban ez általában így van, és remélem, hogy a sorstól a “kompenzáció” a nemzetközi szereplés lehetősége lesz.” 

Akárhogy alakul a szezon, Rónai Tamás legközelebb két hónap múlva versenyezhet, de akkor választania kell, mert a hazai bajnokság következő fordulóját épp akkor rendezik, mint a Formula Renault NEC monzai szezonnyitóját.