A hétvége eredményei 2017.04.22-23.

Kevés esemény történt a mögöttünk álló hétvégén, de jó versenyeket láthattunk, hétfői rovatunkban szokás szerint összefoglaljuk az eredményeket, hogy aki kirándult, rokont látogatott, horgászott, kertészekedett stb. az se maradjon le semmiről 🙂

Ralikrossz

Portugáliában folytatódott a világbajnokság, és mellette megkezdték az Eb szereplést a kétkerékhajtású méregzsákok is, vagyis a Super1600-as kategória. A Vb-n Ekström újra diadalmaskodott, így Barcelona után Montalegrében is ő állt a dobogó tetején. Sebastien Loeb lett második, Kristoffersson pedig harmadik helyen végzett. A svéd volkswagenesé lett a hétvége bakija, a Q3-ban kihagyta a joker kört, ez vb szinten azért elég ciki. Csucsunak nem sikerült a pontszerzés, csak 20. lett, a kuplungra panaszkodott. Az Eb mezőnyben mindhárom magyar versenyző pontot szerzett. Szabó Krisztián hatalmasat csatázott a döntőben, kétszer is nekimentek az ellenfelek, de végül második lett. Marton Gergely a negyedik kvalifikációban kapott néhány elefántpuszit, de így is elődöntőbe jutott, ahol az előző ütközések miatt kinyíló vezetőoldali ajtó is nehezítette a versenyét. Szíjj Zsolt 16. helyen zárt, így ő is pontot szerzett. A portugál versenyről itt, és itt írtunk.

MotoGP

A királykategóriában nagyjából az történt amire számíthattunk. A Hondának feküdt a pálya, és a két élpilóta igyekezett is. Mindketten dobogóra állhattak. Marquez és Pedrosa is. Igaz Rossi. a maga 38 évével és tekintélyével is helyet követelt ott. Méghozzá a leintés pillanatában kettejük között.

A texasi dobogó Pedrosa, Marquez, Rossi fotó: MotoGP twitter

Marquez ellen nem volt ellenszere a doktornak, ő itt más dimenzióban motorozott, de Pedrosát a vége felé sikeresen bedarált az olasz. És pont annyira, hogy az időközben Zarcoval történt incidense miatt kapott 3 tizedes büntetése is beleférjen a kettejük különbségébe. Vinales sajnos kiesett, esélye sem volt triplázni az első két verseny után, így viszont már nem is ő vezeti a táblázatot. Hanem a korelnök Valentino Rossi… A Moto2-ben Franco morbidelli nyert egy bukásokkal tarkított futamon. Az elején rendesen hullott a mezőny, aztán beállt az eleje. Alex Marquez vívott Takaaki Nakagamival, de a japán volt az ügyesebb, és  a magányosan motorozó Thomas Luthi mögött ő értbe harmadikként. A Moto3-as kategóriában még piros zászló is volt, kétszer is rajtoltatták a mezőnyt. Roman Fenati nyert, az edzéseken remeklő Aron Canet hatalmasat perecelt… A bajnokság állását mindhárom kategóriában a jobb oldalon található táblázatunkban olvashatjátok. 

 

foto: Marton Gergely, Szabó Krisztián