Hadik elégedett lenne a tavalyi eredménnyel…

Nincs megállás, jövő hétvégén már Ózdon és környékén robog majd a magyar ralibajnokság mezőnye. Itt a race1.hu-n elindítottuk felvezető cikksorozatunkat a bajnokság második futamával kapcsolatosan. Ma a futam címvédőjét Hadik Andrást kérdeztük a következő erőpróba előtt.

A tavalyi teljesítményed az ózdi versenyen nem semmi volt, minden gyorsaságit te nyertél.“Azért legyünk korrektek. A 2016-os bajnokság utolsó futamán már egy viszonylag csonka mezőny szerepelt Ózdon és környékén. De ettől függetlenül a statisztikád jó, igen minden szakaszon mi voltunk a leggyorsabbak emlékezetem szerint.” – kezdi sportszerűen András. 

“Ha nem is minden gyors bezsebelésével, de a végeredménnyel mindenképpen kiegyeznénk a jövő hétvégén. Ez lesz idén a harmadik versenyünk, mind aszfaltos erőpróba volt. Ha másra nem is volt jó, arra biztos, hogy rájöjjünk, valami nagyon nem stimmelt a kocsival. Már Ausztriában is “köhögött” a Fiesta R5-öt, aztán a hiba végkép előjött Miskolcon a Fordon. Rendesen bosszantott is a dolog, gyakorlatilag odaveszett az első hazai bajnoki futamunk.”– adott pontos technikai helyzetjelentést András a versenygépről.

De mintha múltidőben beszélnél a hibáról, vetem fel a kérdést Andrásnak.“Igen, úgy néz ki. Kaptunk segítséget M-Sporttól, ehhez el is hagytuk “kishazánkat”, de megérte. Kiderült a hiba, és orvosolni is tudtuk. A komputer vezérlés lett oda, és ezt cserélni kellett. Nem akarom elkiabálni, de most rendben a Ford Fiesta. Csak az bosszant, hogy nekünk így Ózdon kezdődik a bajnokság. De talán most tempóban is ott lehetünk az elején. Nagyon elől szeretnénk lenni Kertész Krisztiánnal…”

Ezek a pályák közel vannak Miskolchoz is, dobom fel a labdát a tavalyi bajnokság ezüstérmesének. “Amelyek Ózd közelében lesznek, azok elég jó kis szakaszok. A többiek kicsit mások, talán még Zagyvaróna az, ami egy jó pálya, az én számomra. De ez rali, azon kell jól és gyorsan teljesíteni, amit kijelöltek a számunkra.” -fejezi be elszántan a meggyógyult Ford gazdája.  

Fotó: Borsós László