A hétvége sportműsora 2017.04.21-04.23.

Rég volt ilyen nyugalmas hétvégénk, hiszen “mindössze” két komolyabb sorozat versenyez majd. Már pánikhangulatban a szerkesztőség, és pótcselekvés után kutat…Mivel csütörtök este van, tehát szokás szerint összefoglaljuk a tudnivalókat.

MotoGP

A motorosok mezőnye Amerikába látogat a hétvégén. Texasban, ahová rendszeresen jár most már a F1 mezőnye is, szívesen látott vendégek a MotoGP versenyzői. Austinban az 5513 méteres pályán száguldanak majd Rossiék is, a pályán 11 balos, és 9 jobbos kanyar található. A királykategória 21, a Moto2 19, míg a Moto3-as mezőny 18-szor teljesíti a kört. A tavalyi versenyt Marc Marquez nyerte, Jorge Lorenzo és Andrea Iannone előtt. Tippelni sem mernénk, hogy most ki nyer. Idén eddig Maverick Vinales nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb  teljesítményt, de ez itt semmire sem garancia. Ez kérem a MotoGP. Vasárnap esténél előbb nem leszünk okosabbak…
Szokás szerint a Spíler közvetít, időpontok alul a táblázatban.

Ralikrossz

Portugáliában folytatja a Vb mezőny, és itt a lehetőség a többiek előtt, hogy visszavágjanak a DTM pilóták barcelonai uralma után. Az még emészthető lett volna, hogy a címvédő Ekström nyerte a szezonnyitót, de az már nehezen magyarázható, hogy Timo Scheider egy olyan Team Austria Forddal lett második, amilyennel Max Pucher simán kikapott Máriapócson Kiss Pál Tomitól és Kárai Tomitól is. A mezőnyben ott lesz Csucsu is, aki újabb pontokat szeretne gyűjteni a Spanyolországban begyűjtött első Vb pont mellé. Az Eb mezőnyben ezúttal a Super 1600-as kategória versenyez. Szabó Krisztián címvédőként indul, Marton Gergely is a Volland Racinghez igazolt, és Szíjj Zsolt neve is ott van a nevezési listán. 
A versenyt a Spíler Tv közvetíti, de megint nem élőben, hanem vasárnap este 10-től, felvételről. 

 

A hétvégi TV közvetítések:

04.22. szombat MotoGP Időmérő Spíler TV 21:10
04.23. vasárnap MotoGP futam Spíler TV 21:00
  RX Vb  Spíler TV 22:00