Ralikrossz, RabócsiRing-hétfő

18 óra 30 perc. És akkor a várva várt Supercars döntő következik. Amelyet Kiss Pál Tamás megnyert. Kárai Tamás vezetett az első körben, aztán kiesett. Odacsapta az Audit, így elmaradt a nagy csata a végére.  Kiss Pál Tomi ekkor jokerre ment, és a második helyen tért vissza az osztrák Pucher mögött, akit aztán a jokere után a célban már több mint másfél másodperces hátránnyal intették le Tamás mögött. A harmadik Vass Zoltán lett, aki ezzel nagyon elégedett lehet, mint ahogy korábban nyilatkozta  a race1.hu-nak. A negyedik az osztrák Höller, míg Mózer Attila motorproblémák miatt a második körben megállt.

18 óra 18 perc  Super 1600-ban francia autók csatája zajlott. Most is Wieszt Jankó Renault Twingoja volt gyorsabb Ferjáncz András Citroenjénél. A harmadik Móricz József lett egy Skodával, a negyedik Perendy Péter Suzukija előtt. 

18 óra 10 perc Az  STC+2000-ben Koncseg Zoltáné a legnagyobb serleg. Két BMW vívott az élen, de végül Zoltán kocsija gyorsabb volt, mint Csendes Zsolté. Zachar a harmadik egy Seattal. Mögöttük Papp és Vámosi végzett. 

18 óra 00 perc  Az STC-2000-es kategóriában Csirmaz Brúno a Hondával  mindent megtett a nap folyamán a győzelemért, de a döntőt Castoral nyerte az Opellal. Janzer György lett a nevető harmadik a Renault Clioval, miután Luigit kizárták, és Sedivynek is gondjai akadtak, és Szelei Balázsnak is. 

17 óra 50 perc Az STC-1600-ban befejeződött a verseny. A húsvét legjobbja Kádár Patrik lett egy Hondával, megelőzve Varga Mátyás Ford Fiestáját. Harmadik Bernát-Lukács Sándor a Citroen C2-sel. 

16 óra 25 perc Most minden kategóriában a döntők következnek. A Supercarsban, most KPT a kedvezőbb rajthelyen. “Eddig a beállításokkal szenvedtünk, de lassan megvan a helyes irány.” – írta Kiss Pál Tomi a race1.hu-nak.

 

16 óra 15 perc Kárai megnyerte az elődöntőjét a Supercarsban. Pucher és Vass volt mögötte a sorrend. Harsányi és Hangodi nem ért célba. A második elődöntőben Kiss Pál Tamás győzött, sokkal gyorsabb volt mint Kárai. Mögötte Holler, Mózer, Kotán sorrendben értek be a többiek. Spitzmüllernek újabb gondjai akadtak. A döntőbe Kárai Tamás, Kiss Pál Tamás, Pucher Max(osztrák), Höller Alois(osztrák), Mózer Attila és Vass Zoltán jutottak. 

14 óra 50 perc. A két Tamás harcából megint Kárai került ki győztesen. Kiss Pál 0,388 másodperccel szorult a második helyre. A további időeredmények alapján Pucher a harmadik, Harsányi az újraélesztett Mitsubishivel most negyedik. Mögötte Spitzmüller tolta be a Skodát a célba. Aztán Vass, Kotán , Mózer és Hangodi volt a beérkezettek állása. Kárai ma eddig hibátlan, ezért 150 pontos. Kiss Pál Tamás, még nem nyert futamot, de így is második 135 ponttal. Pucher 126-tal harmadik. Mögötte szoros a mezőny. Höller(115),Harsányi(114), Mózer(114), Vass(111), Kotán(109),Hangodi(105) és Spitzmüller (75). 

14 óra 45 perc Super 1600-ban Wieszt Jankó nyert, a sokáig vezető Ferjáncz előtt. Móricz, Perendy, Gerencsér a többiek sorrendje. Wieszt így hibátlan, jár neki a 150 pont. Ferjáncz feljött a második helyre 127-tel. Mögötte szorosan a többiek. Móricz (124), Perendy(124), Gerencsér (121).

14 óra 35 perc Csendes Zsolt nyerte a harmadik előfutamot az  STC+2000-ben. Tehát eddig két győzelme van. Mögötte Zachar és az előző futamgyőztessel, Koncseggel alakult ki a sorrend. Papp és Vámosi ért be még mögöttük. Csendesnek így 145 pontja van. Koncseg 134-et gyűjtött, míg Zachar a harmadik 125-tel. Papp és Vámosi között egy pont a különbség, mert előbbi 119-et kapart össze eddig. 

14 óra 25 perc Az STC-2000-es kategóriában most javított Castoral. Ő nyert Csirmaz Brúnó előtt valamivel több, mint egy másodperccel. Luigi a harmadik, Janzer a negyedik. Szelei Balázs az ötödik, Sedivy a hatodik Szelei Sándor előtt. Ferenczy most nem ért be. Csirmaz így 5 ponttal előzi meg a 140 pontos Castoralt. Aztán Luigi(123), Sedivy(120), Janzer(118) a további sorrend. A két Szelei közül Balázsnak van több pontja 114, ami kettővel több Sándorénál. 

14 óra 20 perc Az STC-1600-ban megvolt a harmadik előfutam. Kádár Patrik nyert, Varga Mátyás lett a második, míg Bernát-Lukács Sándor a harmadik. Így pontok alapján a következő a helyzet. Kádár 150 pontos, míg Varga 131 ponttal van a 129-et gyűjtő Bernát-Lukács előtt. 

10 óra 55 perc Kárai ismét megtréfálta Kiss Pál Tamást. KPT remekül rajtolt, de kapott egy lökést hátulról az első kanyarban. Kárai azonnal élt az eséllyel, és végig a kezében tartva a futamot nyert. Kiss Pál Tamás hiába futotta a leggyorsabb kört, csak 1,2 másodpercre Kárai mögött ért be. A harmadik helyen az idők alapján Pucher, a negyediken Mózer végzett. Aztán Höller, Kotán és Spitzmüller is szerzett pontokat. Vass nyolcadik lett Hangodi előtt, a betegeskedő Mitsubishivel Harsányi becsorgott utolsóként. Kárai vezet két előfutam után 100 ponttal, KPT 90 pontos. Pucher 84, míg Mózer 79 ponttal áll a negyedik helyen. Utána Höller 76-tal ötödik, aztán Vass és Harsányi 74-74. 

10 óra 50 perc A Super1600-as mezőnyben Wieszt Jankó ismét nyert. Perendy és Ferjáncz volt most mögötte a sorrend. Vaskó Dominik tegnap este befejezte, a leszakadt motortartó bak nagyobb kárt okozott,mint gondolták. Wieszt 100 pontos, de mögötte nagyon szoros a mezőny. Perendy 84, Ferjáncz 82, Móricz és Gerencsér szintén 82 ponttal. 

10 óra 40 perc STC+2000-ben Csendes Zsolt most kikapott Koncseg Zoltántól.  De Csendes így is 95 pontot gyűjtött eddig, míg Koncseg 92-öt. 

Hétfő 10 óra 30 perc Folytatódnak a húsvéti küzdelmek a RabócsiRingen. A második előfutamok zajlanak. 

Az STC-1600-ban Kádár,Bernát-Lukács és Varga volt most a sorrend, így a két előfutam után az összesített pontok alapján Kádár 100, Bernát-Lukács 87, Varga 86 állás alakult ki. 

Az STC-2000-es Csirmaz Brúno ismét elverte Castoralt! Luigi a harmadik. Utána Sedivy, Szelei B., Janzer,Szelei S., Ferenczy sorrendben jöttek be. Csirmaz így 100 ponttal áll a 90 pontos Castoral előtt. 

Vasárnap 15 óra 15. perc Az első előfutamokon van túl a mezőny, és bizony van pár érdekes dolog eddig.

A Supercars mezőnyében Kárai Tamás jó rajtjának köszönhetően és a 2,43.523-as idejével, közel egy másodperccel volt gyorsabb Kiss Pál Tamásnál, igaz KPT a sorsolásnál nem volt szerencsés, így legrosszabb rajthelyről indult. Kárai viszont végig sikeresen védekezett, tehát az Audi A1-et sikerült összerakni erre a versenyre. Nyilván Tamásnak (na, most melyiknek…) ehhez még lesz egy-két szava a verseny folyamán. Mögöttük egyelőre, Pucher (osztrák) Harsányi, Mózer és Vass a sorrend. Spitzmüller problémájáról egyelőre nem tudunk részleteket, nem értük el a versenyzőt.

A Super1600-as mezőnyben Wieszt Jankó a leggyorsabb, elég meggyőző fölénnyel. A Renault Twingóval egyedül ő van 3 percen belül. Őt követi Gerencsér, Móricz, Ferjáncz és Perendy. A kategória újonca Vaskó Dominik nem tudott még elrajtolni. a fiatal pilóta ezt mondta a race1.hu-nak: ” Valószínű az edzés ideje alatt sérült meg a kocsi, a motortartó bak leszakadt. Így nem lettünk készek az első előfutamra, azonban a másodikban már ott leszek”

Az STC+2000-ben Csendes Zsolt alatt egyelőre jól dübörög a kölcsön BMW M3-as. Magabiztos fölénnyel, mintegy három és fél másodperccel gyorsabb a mezőnynél. Mögötte itt is egy osztrák versenyző van, Schadenhofer. Aztán következik Koncseg, Vámosi és Papp.

A következő STC-2000-es kategóriában Csirmaz Brúno Hondája volt a leggyorsabb, megelőzte Castoralt is. Sedivy lett ahramdik az Ibizával,  majd a negyedik Janzer vezetésével jön a többi magyar, Luigi, Szelei S., Ferenczy, Szelei B. sorrendben. 

Az STC-1600-ban hárman vannak, és egyelőre Kádár, Varga, és Bernát-Lukács a sorrend. 

foto: STom