Ralikrossz, RabócsiRing- vasárnap

15 óra 15. perc Az első előfutamokon van túl a mezőny, és bizony van pár érdekes dolog eddig.

A Supercars mezőnyében Kárai Tamás jó rajtjának köszönhetően és a 2,43.523-as idejével, közel egy másodperccel volt gyorsabb Kiss Pál Tamásnál, igaz KPT a sorsolásnál nem volt szerencsés, így legrosszabb rajthelyről indult. Kárai viszont végig sikeresen védekezett, tehát az Audi A1-et sikerült összerakni erre a versenyre. Nyilván Tamásnak (na, most melyiknek…) ehhez még lesz egy-két szava a verseny folyamán. Mögöttük egyelőre, Pucher (osztrák) Harsányi, Mózer és Vass a sorrend. Spitzmüller problémájáról egyelőre nem tudunk részleteket, nem értük el a versenyzőt.

A Super1600-as mezőnyben Wieszt Jankó a leggyorsabb, elég meggyőző fölénnyel. A Renault Twingóval egyedül ő van 3 percen belül. Őt követi Gerencsér, Móricz, Ferjáncz és Perendy. A kategória újonca Vaskó Dominik nem tudott még elrajtolni. a fiatal pilóta ezt mondta a race1.hu-nak: ” Valószínű az edzés ideje alatt sérült meg a kocsi, a motortartó bak leszakadt. Így nem lettünk készek az első előfutamra, azonban a másodikban már ott leszek”

Az STC+2000-ben Csendes Zsolt alatt egyelőre jól dübörög a kölcsön BMW M3-as. Magabiztos fölénnyel, mintegy három és fél másodperccel gyorsabb a mezőnynél. Mögötte itt is egy osztrák versenyző van, Schadenhofer. Aztán következik Koncseg, Vámosi és Papp.

A következő STC-2000-es kategóriában Csirmaz Brúno Hondája volt a leggyorsabb, megelőzte Castoralt is. Sedivy lett ahramdik az Ibizával,  majd a negyedik Janzer vezetésével jön a többi magyar, Luigi, Szelei S., Ferenczy, Szelei B. sorrendben. 

Az STC-1600-ban hárman vannak, és egyelőre Kádár, Varga, és Bernát-Lukács a sorrend.