TCR: Ficza elsőként rajtol, a másodikon…

Lezajlott délelőtt a TCR időmérője. Bahreinben a F1-es futam betétversenyeként szerepel a mezőny, amelynek ez az idei második helyszíne. Hazánkat Ficza Ferenc (itt még  Zele Racing, Seat)  és a magyar M1RA csapat tagjaként Tassi Attila egy Hondával képviseli.  

A Q1-ben mindkét pilóta teljesítette a feladatot. Tassi hetedikként, míg Ficza nyolcadikként jutott a Q2-be. Idejük közel másfél másodperccel elmaradt a vezető helyen autózóétól. 

Sokat a Q2-ben sem sikerült előrelépni, még ha gyorsultak is, mert a többiek is ezt tették… Végül a két magyar közül kicsivel Tassi volt a jobb (8.), kérdés mit ér vele, ugyanis Ficza tizedik lett, ami a holnapi második futamon első rajtkockát ér. Persze bízunk Attila jó rajtjában, és akkor előreléphet, a másodikon futamon a harmadik helyről indulva, akár dobogóért küzdhet Ferivel…

Tassi megküzd Ficzával holnap az első helyért?…

Az időmérőt Homola nyerte egy Opel Astrával, míg az összetettben vezető Kajaia mindkét versenyen a darálóból indulhat az Alfa Romeoval. A M1RA másik Hondája negyedik lett, az olasz Colciagonak köszönhetően. 

Az első futam ma 15 óra 30 perckor lesz, a második holnap, vasárnap 12 órakorA vasárnapi versenyt a Sport 2 közvetíti, de a sorozat honlapján és youtube csatornáján minden élőben követhető.

Mato Homolát az időmérő után motorcsere miatt megbüntették, csak a mezőny végéről indulhat, így változott az első futam rajtlistája.