TCR, Bahrein: Az első M1RA Honda győzelem

Örülhet a magyar csapat, mert megvan az első győzelem, már a bajnokság harmadik futamán. Nyilván nagyobb lenne az ujjongás részünkről, ha ezt Tassi Attila szállította volna, de itt a bizonyíték miért is szavazott bizalmat a csapat tulajdonosa, Michelisz Norbert a rutinos olasz Colciagonak. 

A pontos információkhoz hozzátartozik, hogy Homola motorcseréje miatt büntetést kapott, a sor végére sorolták az első rajtkockából, így mindenki egyet előre léphetett. Tehát a végső győztes olasz a harmadik helyről, míg Tassi Attila a hetedik, közvetlen mögötte pedig a kilences rajthelyen Ficza Feri startolhatott.

Elsőre úgy nézett ki, hogy jól kapták el a magyarok a rajtot, de aztán olyan adok, kapok kerekedett az első körben, amiből nem jól jöttek ki. Colciago viszont gyönyörűen rajtolt, kis könyöklések árán, de az első helyre kormányozta a M1RA Hondát. Aztán már ezt nem is engedte át másnak, igaz ez nem volt olyan egyszerű, mert Hugo Valente is szeretett volna az élre állni, de a jól rajtoló olasz megnyerte a futamot a magyar csapat, és persze saját maga számára. 

Sajnos a magyar fiúk a párharcok során inkább hátrafelé változtatták a pozíciójukat, mintsem előre… Egy idő után nem látták értelmét a harcnak, talán a holnapi futamra spórolva. Igaz a célegyenesben Tassi még legyorsulta Homolát, de a tizenkettedik helyért ment a csata, míg Ficza Feri éppen előtte ért be. Ficzáék új beállítással indultak, de nem vált be, folyamatosan alulkormányzott volt az autója, így nem látta értelmét, hogy Oriolával hacoljon.

A második futamot vasárnap, magyar idő szerint 12:00-kor kezdik.
A versenyt a Sport 2 közvetíti, de a sorozat honlapján és youtube csatornáján minden élőben követhető.

1 Trackback / Pingback

  1. A húsvéti hétvége eredményei | Race1.hu

Comments are closed.