Markelov a gumimágus

2017 FIA Formula 2 Round 1. Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Saturday 15 April 2017. Charles Leclerc (MCO, PREMA Racing) leads Norman Nato (FRA, Pertamina Arden) and the rest of the field at the start of the race. Photo: Zak Mauger/FIA Formula 2. ref: Digital Image _56I0472

A Russian Time versenyzője, Artem Markelov nyerte a Forma-2 idei első futamát Bahreinben. Az orosz remek gumistratégiájának köszönheti győzelmét, okosan taktikázott, így a verseny végén más dimenzióban autózott mint a többiek, és fölényesen nyerte a futamot.

Markelov már a rajtnál brillírozott, mert a hetedik helyről a harmadikra lépett előre, Leclerc és Nato mögött. Nato később megelőzte a monacóit, de öt körrel később Leclerc visszavette a helyét. 

Az élmezőny a gumikat kímélve autózott a 15. körig, majd a közepesekről a lágy gumikra váltottak. Markelov még két körig kihúzta a közepeseken, és a verseny végére kifizetődött a gumispórolás és a türelem. A 29. körben Leclercet előzte és megszerezte a második helyet. Aztán mintha zsinóron húznák, elkezdett közeledni a vezető Natora, és 3.3 másodperces hátrányt dolgozott le egyetlen kör alatt. Átvette az első helyet a csalódott franciától, és 8 másodperces előnnyel megnyerte a futamot.

Nagy versenye volt még Oliver Rowlandnak, a brit a kilencedik helyről indulva 4. lett. A nyolcadik helyen Matsushita ért célba, így a vasárnapi sprintversenyen ő indul majd az élről.

A Forma-2 1. futamának végeredménye:

1.
Artem Markelov
RUSSIAN TIME
2.
Norman Nato
Pertamina Arden
3.
Charles Leclerc
PREMA Racing
4.
Jordan King
MP Motorsport
5.
Oliver Rowland
DAMS
6.
Alexander Albon
ART Grand Prix
7.
Luca Ghiotto
RUSSIAN TIME
8.
Nobuharu Matsushita
ART Grand Prix
9.
Antonio Fuoco
PREMA Racing
10.
Nyck De Vries
Rapax
11.
Nicholas Latifi
DAMS
12.
Sergio Sette Camara
MP Motorsport
13.
Ralph Boschung
Campos Racing
14.
Sergio Canamasas
Trident
15.
Johnny Cecotto
Rapax
16.
Stefano Coletti
Campos Racing
17.
Sean Gelael
Pertamina Arden
18.
Gustav Malja
Racing Engineering
19.
Nabil Jeffri
Trident
20.
Louis Delétraz
Racing Engineering

Foto: Zak Mauger/FIA Formula2