A hétvége sportműsora 2017.04.14-04.17.

A húsvéti hosszú hétvégén is lesz bőséggel autósport esemény (a motorosok most pihennek), szokásos csütörtöki cikkünkben röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Forma-1

Bahreinben folytatódik a világbajnokság, az állás eddig döntetlen, mármint Hamilton és Vettel között. Tizenharmadik  alkalommal látogatnak Bahreinbe az F1 versenyzők, a futam vasárnap délután 5-kor kezdődik, és 51 kört tesznek meg a pilóták az 5,4 kilométeres pályán. Pascal Wehrlein a hírek szerint végre versenyezni fog a Sauberrel, a hét fontos híre pedig az, hogy Alonso indul az Indy 500-on, és emiatt kihagyja a monacói versenyt. Egyébként a jelenlegi mezőnyből épp ő a legsikeresebb Bahreinben, eddig háromszor nyert, 2005-ben és 2006-ban Renault-val, 2010-ben pedig Ferrarival. Idén nem fog a McLarennel…
Az első két szabadedzést, az időmérőt és a futamot az M4 Sport közvetíti.

Forma-2

A kicsik is megkezdik a szezont Bahreinben, sőt már meg is kezdték. 2016-hoz képest alaposan megkavarodott a korábban GP2 néven ismert mezőny, 10 csapat és 20 pilóta vesz részt a szezon 11 versenyhétvégéjén. A GP3 tavalyi első hat helyezettjéből öten ott vannak az indulók közt, köztük a bajnok Charles Lecrec, aki a tavalyi bajnokcsapat, a Prema színeiben versenyez. A formátum nem változott, szombaton és vasárnap rendeznek egy-egy futamot.
A bahreini hétvége versenyeit az M4 Sport felvételről közvetíti, vasárnap reggel az első, este a második futamot sugározzák.

TCR International

Ficza Feriék is Bahreinben versenyeznek, a TCR ezúttal a Forma-1 betétfutamaként szerepel. Természetesen a magyarok is ott lesznek a futamokon, Fecó továbbra is a Zele Racing Seatjával, a M1RA  pedig a két Hondával Tassi Attilával és Roberto Colciagóval áll rajthoz. Ficza Feri aratott egy újabb sikert a grúziai verseny óta, az internetes szavazáson ő lett az első hétvége embere. A bajnokságban Kajaia vezet Tassi előtt, Ficza az ötödik, Colciago a nyolcadik, a csapatversenyben pedig a M1RA második a GE-Force mögött. A szabadedzéseket pénteken rendezik majd, az időmérőt és az első futamot szombaton magyar idő szerint 10:00-kor és 15:30-kor, a második futamot pedig vasárnap magyar idő szerint 12:00-kor.
A vasárnapi versenyt a Sport 2 közvetíti, de a sorozat honlapján és youtube csatornáján minden élőben követhető.

Ralikrossz

Évek óta hagyomány, hogy Húsvétkor a RabócsiRingen versenyeznek a ralikrosszosok, most is így lesz. Kiss Pál Tamás  a szlovákiai első fordulóban mindent vitt, majd Barcelonában élete legjobb nemzetközi eredményét érte el, és második lett. Nehéz lesz őt megszorongatni Máriapócson, de persze Kárai, Vass és a többiek a legnagyobb skalpot kérték a húsvéti nyúltól. A kicsiknél Wieszt Jankó újabb kihívót kapott, végre elkészült Vaskó Dominik autója is, és Gerencsér Dávid is nagyon erős. Összesen több mint 130 versenyző adta le nevezését, és persze ott lesznek a megszokott kiegészítő programok is Máriapócson.
A versenyt a chronomoto.hu-n lehet majd nyomon követni.

Red Bull Air Race

Ha valaki nem tud aludni vasárnap éjjel, akkor az M4 Sporton éjfélkor a Red Bull Air Rece második versenyét is megnézheti. Abu Dhabiban a bajnok Mathias Dolderer csak negyedik lett, Martin Sonka pedig megnyerte a szezonnyitót.  San Diegóban Dolderer szépíthet.

 

 

WEC és F3

Silverstoneban kezdi 2017-et mindkét sorozat. A WEC máris szegényebb lett egy világsztárral, Robert Kubica bejelentette, hogy mégsem indul. Az Audi kiválásával már csak két gyártó a Porsche és a Toyota csatázik majd az LMP1-es kategóriában. A Forma-3-ban pedig mindenki a kis Schumacherre kiváncsi, de persze ott lesz Adrian Newey fia, az ifjabbik Habsburg, és a Piquet csemete is. 
A WEC az Eurosporton, a F3 a Digin követhető majd.

A televíziós közvetítések tervezett időpontjai:

Forma-1 1. szabadedzés M4 Sport péntek 12:55
  2. szabadedzés M4 Sport péntek 19:30
  Időmérő M4 Sport szombat 16:45
  Futam M4 Sport vasárnap 16:30
Forma-2 1. futam M4 Sport vasárnap 8:00
  2. futam M4 Sport vasárnap 19:30
TCR 2. futam Sport 2 vasárnap 12:00
Forma-3 1. futam Digisport 1 péntek 16:55
  2. futam Digisport 2 szombat 11:55
  3. futam Digisport 1 vasárnap 9:55
Red Bull Air Race   M4 Sport vasárnap 24:00

foto: Formula-1, F2, Mercedes, M1RA, KPT Media, Red Bull, F3