Vaskó Dominik: Inkább egy oroszlán, mint a lányok…

Most még… Teszem hozzá, mint a cikk szerzője. És teljesen igazat adok a srácnak. Az autók fejlődnek, az elmúlt 20-30 évben meg lehet nézni, hogyan változtak a futóművek, a lökhárítók szebbek, míg a lányoknál annyi változás van, hogy a futóműveket kisebb textilek fedik, a… Na, de térjünk vissza a sporthoz.

A mai tanítás után, délután beszélgettem a magyar ralikrossz mezőny egyik legfiatalabb tagjával. Igen, éppen 15 éves múlt Dominik, de már ötödik szezonját kezdi idén Máriapócson.

A RabócsiRing húsvéti ralikrossz CEZ és magyar bajnoki fordulójára Vaskó Dominik is leadta nevezését. Két idény junior, két év Magyar kupa után, most már a Super 1600-ban indul, idén először.

Teszi ezt gyakorlatilag hazai pályán, mivelhogy a fiatal versenyző nyíregyházi illetőségű. Szükség is lesz a pályaismeretre, mert az éppen elkészülő „kisoroszlánba” még nem került bele minden. A szekvenciális váltó már igen, de a kijelző még nem. Azaz, nagyon figyelni kell majd, hogy éppen melyik sebességben nyomja a Peugeot 208-nak. Ugyanis még nem ment ilyen váltóval.

Gyakorolni meg csak akkor tud, ha van kész kocsi, és lezárt pálya, hisz jogosítványa még nincs a fiatalembernek. Gondolom, ha eljön az ideje, a rutinvizsgával nem lesz gond, a KRESZ szabályokat viszont illik majd megtanulni, mások az alapok, mint a krosszpályákon…

Azt mondja, a gokartozás után úgy érzi, megtalálta azt a szakágat, ahol jól érzi magát, baráti a közeg, és most úgy gondolja, egész pályafutása alatt itt szerepelne autóversenyzőként.

A tanulás és versenyzés mellett nem sok más „szabadidős tevékenységre” marad ideje Dominiknak. Jelenleg egyetlen kedvese van, és az a Peuget 208-as…

Természetesen a baráti kör, az iskolatársak is szurkolnak a Dominiknak, és elismerik teljesítményét, figyelik eredményeit.

Lányok! A cikk olvasása után ti sem csüggedjetek. Előbb-utóbb az ő szívében is lesz hely más szerelemnek az autóversenyzésen kívül, de ahhoz nektek is meg kell ismerni a ralikrosszt, ha konkurálni akartok vele… Erre a legjobb alkalom máris a húsvéti verseny a RabócsiRingen…

Képek, videók Vaskó Dominik facebook