Csendes Zsolt megint a 400 lóerős Ascona nélkül versenyez

Lassan itt a Húsvét. Ezzel nem mondtam semmi újdonságot magunknak, egyszerű földi halandóknak. De a ralikrossz szerelmeseinek és versenyzőinek  ha Húsvét, akkor Máriapócs. A RabócsiRingen kétnapos show keretén belül a CEZ és a magyar bajnoki futamok második fordulójára kerül sor.

A rallycrossrx.hu megkérdezte Csendes Zsoltot, hogy az STC+2000-es kategóriában, végre az Opel Ascona hangját hallhatják majd a szurkolók, hiszen Zsolt a szezonnyitó szlovák futamon egy BMW-vel versenyzett.

„Nem sajnos még mindig nem a kedvenc kocsimmal indulok. Még pár apróság hiányzik, amit meg kell még oldanunk. Egy lényeges dolog van közte, hogy a kocsi a változtatott technikai szabályoknak megfeleljen. És persze az sem ártana, ha úgy mennék vele versenyen, hogy azért előtte belekerül pár teszt kilométer is”-kezdte sajnálkozva Zsolt.

„Szlovákiában az első versenyen a kölcsön kapott BMW-n leégett a kuplung. Utóbb kiderült, nem teljesen én voltam a hunyó, kopott volt már a szerkezet. Kicsit megnyugtatott, hogy nem voltam  zöldfülű… Viszont az elért elődöntő negyedik hely, azaz összesítésben a nyolcadik helyezés csalódottá tett.”- értékelte szlovákiai teljesítményét.

„Nem rossz a BMW sem, sőt, sokkal könnyebben kezelhető, mint az Ascona.  Kezesebb az M3-as, az Ascona a maga 400 lóerejével idegesebb kocsi a pályákon, de nekem akkor is ő a nagy szerelem. Mondom, a Bömi meg kezelhetőbb, és nemcsak azért, mert 50 lóerővel kevesebb van benne” – hasonlította össze a két versenygépet Csendes.

„Szóval Máriapócson továbbra is BMW, igaz most új kuplunggal… Szlovákiából hazafelé a kocsi gazdájával, Tajmel Tibivel még poénkodtunk is, hogy nem kell fényezni a sérüléseket, úgyis ezzel megyek még a RabócsiRingre… Ahol viszont minimum a döntőbe jutás a cél, de igazából csak dobogóval lennék elégedett” – mondta el magával szemben a húsvéti elvárásait.

„Az ezt követő CEZ külföldi versenyein és az összes magyar bajnoki futamokon már az Asconával szeretnék szerepelni. Már alig várom a kis rakoncátlant, hogy elkészüljön” – fejezte be reményeivel Csendes Zsolt.

képek: Csendes Zsolt facebook, Góczán Era