Hamilton egyenlített

Lewis Hamilton magabiztos versenyzéssel nyerte a Kínai Nagydíjat, igaz győzelméhez kellett Sebastian Vettel szerencsétlenül időzített kerékcseréje is a verseny elején. A harmadik helyen a 16. rajtkockából induló Max Verstappen ért célba.

Félig vizes pályán kezdődött a Kínai Nagydíj, a felvezető körön a két Mercedes ugyan megpróbálkozott a szuperlágyakkal, de Hamilton már akkor kicsúszott, így a mezőny intermediate abroncsokon indult. Az egyetlen kivétel Sainz volt, ő piros oldalfalú slickeken kezdett.

A rajtnál Vettel épp úgy állt be a rajtrácsra, ahogy tavaly Michelisz Norbi Moszkvában a WTCC futamon. Norbi ott büntetést kapott, most Vettel megúszta. Az elindulás után Hamilton megtartotta az első helyet a kissé beragadó Vettel és Bottas előtt, hátrébb Lance Strollt találta el Perez, a kanadai versenye a kavicságyban ért véget. A Virtuális Safety Car periódus alatt többen a bokszba mentek slick gumikért, köztük Sebastian Vettel és Giovinazzi is. A 4. körben a célegyenesben levő víz meglepte az olaszt, és a falnak csapódott, pont szemben a tegnapi balesetének helyszínével. A romeltakarítás alatt már a valódi Safety Cart is a pályára kellett küldeni és ekkor már a többiek is lecserélték az abroncsaikat. Hamiltonnak épp belefért úgy a kerékcsere, hogy az élre jött vissza, és ettől kezdve a zsebében érezhette a győzelmet. 

Mikor újra szabad volt a verseny, Verstappen már a 4. helyen autózott, míg Vettel a hatodikra esett vissza. Verstappen gyorsan átugrotta Ricciardót, és elkezdte üldözni Hamiltont, de DRS távolságon kívül maradt. Ricciardo mögött Raikkonen és Vettel szenvedett, aztán a német megunta a csapattárs teketóriázását, megelőzte Raikkonent, majd csodás előzéssel Ricciardót is legyűrte.

8 kör múlva már Verstappen mögött volt Vettel, de nagyot nem kellett harcolnia, mert a holland hibázott, így Vettel már a második volt. Utána még egy kerékcsere is belefért az élmezőnynek, a legtovább Raikkonen húzta, de a 39. körben neki is a boxba kellett jönnie. 

A futam végére még a két Red Bull miatt izgulhattunk, Ricciardo elszántan üldözte Verstappent, aki amiatt hisztizett a rádióban, hogy a lekörözendő Grosjean feltartja őt. Igen ám, de a francia folyamatosan DRS távolságon kívül volt… Végül Ricciardo nem tudott előzni, így a sorrend nem változott.

Fernando Alonso pontszerző helyről esett ki a McLarennel, ugyanis az autó abban a pillanatban széthullott, mikor Alonso Sainz előzése után visszatámadott, és keményebben érte el a füvet. Meglepő volt Kínában a Williams szenvedése, Massa csak vergődött az autóval. Jól mentek a Force Indiák, megint mindkét pilótájuk pontot szerzett, és Sainz és Magnussen is pontokat gyűjtött. Bottas hatodik helyére egy buta kicsúszás a magyarázat, még a futam elején a biztonsági autós fázis alatt, gumimelegítés közben csúszott ki, így a verseny további része csak a kármentésről szólt.

1 Trackback / Pingback

  1. A hétvége eredményei 2017.04.07-04.09. | Race1.hu

Comments are closed.