WTCC – Michelisz harmadik a marokkói időmérőn

Az olajszivárgás miatt szinte teljesen kihagyott első szabaedzés is hiányozhatott Michelisz Norbertnek, amikor a WTCC marokkói időmérőjének harmadik szakaszában majd három tizeddel lassabb volt portugál csapattársánál. Ezzel Tiago Monteiro megszerezte a szezon első időmérőjének első helyét. Ráadásul a volvós Nestor Girolami is meglepte Norbit, és 66 ezredmásodperccel ő is gyorsabb volt, így a magyar pilótának a harmadik hely, és az ezzel járó 3 világbajnoki pont jutott eddig Marokkóban.

Az időmérő első felvonásában, még Michelisz volt a leggyorsabb, de ekkor inkább a két Zengő Motorsportos fiúnak szurkolhattunk. Nagy Dániel az utolsó percekig a továbbjutó 12. helyen volt, de végül Tom Coronel megelőzte. Dani ekkor már a boxban volt, és nem volt ideje egy újabb gyors körre. Az autójával egyelőre még barátkozó Aurelien Panis és a citroenes John Filippi mellett így Nagy is búcsúzott az első körben.

A Q2-ben Norbi Monteiro mögött második lett, mellettük Girolami, Huff és Bennani jutott tovább. A piros zászló is előkerült, mikor Catsburg lekoccolta a Volvo hátuljával a falat, és a pálya közepén ragadt. Később elindult az autó, sőt a futómű is megúszta, így Catsburg tovább körözött, végül hatodik lett. A 10. helyet, és ezzel a vasárnapi nyitóverseny pole pozícióját az újonc ladás Yann Erlacher szerezte meg, de túlságosan nem örült neki, és egy picit nagyképűen nyilatkozott. Lehet, hogy nincs még teljesen tisztában a WTCC erőviszonyaival. Utolsó mondata ez volt: “Nyomás nem rajtam, hanem a gumijaimban van.” Hát majd holnap meglátjuk.

A harmadik szakaszban Huff ugyan megelőzte Bennanit, de az időn már látszott, hogy ez kevés lesz a polehoz. Aztán jött Girolami, és bár a Volvo továbbra is nagyon szögletesen kanyarodott, de még így is gyors volt. A második szektorban majd fél másodperces előnye volt, de aztán ennek felét elveszítette, így hajszállal 1:22 felett állt meg az óra. Norbitól 1:21-es időt vártunk, hiszen ezt már a Q2 elején is tudta, de mintha egy kicsit túlságosan is óvatos lett volna. Hiba nélkül autózott, de Girolaminál is lassabb volt 66 ezreddel. Megmondták ezt Monteirónak, aki felszabadultan ment a végén, és a hétvége legjobb idejével övé lett a fő futam első rajthelye, na meg 5 világbajnoki pont is.

foto: Honda Racing, fiawtcc