Eső vs F1 1:0

Eddig a víz az úr a Forma-1-ben a Kínai Nagydíjon. Az első szabadedzésen kevesebb mint félórányit körözhettek a versenyzők, a második szabadedzésen pedig csak Lewis Hamilton tűnt fel a pályán, ő is csak azért, hogy a célegyenesen átsétálva néhány aláírt sapkát dobjon a szurkolóknak. Csak halkan mondjuk, hogy a többi pilótának ez miért nem jutott eszébe?

A piros zászlós szakaszok oka egyébként nem az eső volt, hanem az, hogy a pályától 30 mérföldnyire fekvő kórháznál a szmog és a pára miatt nem tudott leszállni a mentőhelikopter. A szabály szerint 20 perc alatt kell elérni a kórházat a mentőknek, de helikopter híján ez autóval sem sikerült. Kipróbálták ugyan, de rögtön dugóba kerültek.

Az eső para odáig fajult, hogy a csapatok és a szövetség már arról tárgyalt, hogy szombaton a harmadik szabadedzés helyett rendezzék az időmérőt, majd az időmérő idején a futamot. Ilyen még sosem volt, de most sem lesz, Charlie Whiting kiadott egy közleményt, miszerint marad az eredeti terv, mert vasárnap a félelmekkel ellentétben mégsem lesz rossz annyira rossz az időjárás, mint jósolták.

Itt tartunk most. A történeti hűség kedvvért azért emlékezzünk meg arról, hogy az FP1-en az alatt a pár kör alatt amíg mentek, Verstappen volt a leggyorsabb, Massa és Stroll követte. A két Haas szépet piruettezett, Hülkenberg pedig a kavicságyban ragadt a Renault-val. A McLaren egy új T-szárnyban bízik, a két Ferrari és Hamilton pedig ki sem jött a pályára.