A hétvége sportműsora 2017.04.07-04.09.

Csütörtöki programajánlónkban ismét lesz bőven autó és motorsport is, lássuk mi vár ránk ezen a hétvégén.

Forma-1

Kínában folytatódik a világbajnokság, 14. alkalommal látogatnak ide a Forma-1-esek. A shanghai versenypályán a legnagyobb kérdés az lesz, hogy a Ferrari továbbra is a Mercedesek előtt marad, vagy az Ezüst nyilak visszavágnak. Pascal Wehrlein helyett újra Antonio Giovnazzi versenyez a Sauberrel, és a német fittségének szintjéről szóló találgatások egyre kevésbé hihetőek. A statisztikák alapján Hamilton az esélyes, négyszer nyert itt, és öt alkalommal szerezte meg a pole pozíciót.
A Forma-1-es Kínai-nagydíjat az M4 Sport közvetíti, szokás szerint a szabadedzések, az időmérő és a futam is élőben megy majd.

WTCC

Michelisz Norbert Marokkóban mutathatja meg, mennyire készült fel a világbajnoki cím megszerzésére. A szezzonnyitón a beharangozott  joker kör bemutatkozása elmarad, viszont a pontrendszer már új lesz. A két körrel hosszabb főversenyen 30, 23, 19, 16, 13, 10, 7, 4, 2, 1 pontot kap az első tíz helyezett. A mezőny alaposan átalakul, a Hondások legnagyobb ellenfele a Citroennel induló Robert Huff lesz, a sötét ló pedig az eddig nagy titokban készülő Volvo.
A WTCC szezonyitóját az Eurosport és az M4 Sport közvetíti, az időmérőt élőben  egyik televízió sem adja, a közmédia szombat este 23 órától felvételről mutatja a kvalifikációt.

Rali Vb

Korzikán folytatódik a Világbajnokság. Az első apró sikert Ogier érte el, de a shakedown elsőség után még vár rá néhány ezer kanyar ha meg akarja szerezni a győzelmet a Vb negyedik futamán. A bajnokságot is a francia vezeti 8 pont előnnyel Latvala előtt, a harmadik pedig Tanak de neki már 18 pont a hátránya. Az eseményeket a Red Bull tv foglalja össze kötetlenül itt.  

        Latvala a mezőny után repül? 

MotoGP

A MotoGP mezőnye Argentínába repült. A világbajnokság második futamán kiderül, hogy csak felvillanás volt a Yamaha újoncának Maverick Vinalesnek katari győzelme. Vagy folyamatosan borsot tör csapattársa Valentino Rossi, tán az egész mezőny orra alá? Felélednek végre a Hondák? Vagy a Ducatik, esetleg Jorge Lorenzoval? Vasárnap este okosabbak leszünk. 

Vinales, nem biztos, hogy meglepetés 

Lavanttal Rali

Az osztrák versenyen két magyar párostól várunk kiemelkedő eredményt. A Mitropa kupa élére a Hideg Krisztián – Kerék István párost a Mitsubishi R4-gyel, míg az R2-es mezőnyben a Klausz Kristóf – Csányi Botond duót a Peugeot 208-sal. Mivel magyar “érdekeltségű” az esemény a race1.hu péntek délutántól az eseményekkel párhuzamosan követi a fiaink szereplését. A verseny alatt a versenyzőkkel folyamatosan kapcsolatban leszünk, hogy a race1.hu olvasói első kézből értesüljenek mindenről. 

Kell a “hideg” fej ezen a versenyen 

A közvetítések tervezett időrendje ( a csatornák kiadott műsorterve alapján):

Forma-1 1. szabadedzés M4 Sport péntek 3:55
  2. szabadedzés M4 Sport péntek 7:55
  3. szabadedzés M4 Sport szombat 5:55
  időmérő M4 Sport szombat 8:45
  futam M4 Sport vasárnap 7:30
Rali Vb összefoglaló Red Bull Tv péntek, szombat,vasárnap ???
WTCC időmérő M4 Sport szombat  23:00
  futam M4 Sport vasárnap 17:15
    Eurosport vasárnap 17:30
MotoGP időmérő Spíler Tv szombat 19:05
  futam Spíler Tv vasárnap 20:55