A hétvége sportműsora 2017.03.31-04.02.

Autó és motorsportban gazdag hétvége elé nézünk, új rovatunkban összefoglaljuk mire számítsunk az egyes sorozatokban, és hol lehet figyelemmel kísérni a versenyeket. Rallycross, Rali, TCR, Superbike, Drag is lesz április első hétvégéjén.

Ralikrossz

Barcelonában kezdődik a szezon a Vb és az Eb Supercars kategóriájában (a teljesség kedvéért: a Touring Cars is ott lesz). A Vb-n Lukács Kornél, azaz Csucsu indul a Kia Rióval, az Eb-n Kiss Pál Tamás a Peugeot 208 WRX-szel és Kárai Tamás az Audi A1-gyel. Tavaly KPT és Kárai is negyedik lett a középdöntőben, így épp lecsúsztak a döntőről, amit az ifjabbik Hansen nyert meg. Csucsu, akkor még Focusszal, az Eb mezőnyben 13. lett, így nem jutott a középdöntőbe.

A futamot a Spíler Tv felvételről közvetíti vasárnap este 19 órától, de az FIA World Rallycross Championship youtube csatornáján élőben is nézhető, és mi is folyamatosan beszámolunk róla.

Rali Eb

Botka Dávid és Szeles Péter az egyetlen magyar páros az Azori-szigeteken rendezett szezonnyitón, a Citroen DS3-mal száguldoznak a  A verseny már megy, Dávidéktól folyamatosan kapjuk az információkat. Az Eurosport1 esténként 23 órától felvételről mutatja a napi összefoglalókat.

Rali Ob

Kezdődik a Miskolc rali, már pénteken 17:00-kor a prológgal indul a verseny, aztán szombaton és vasárnap 14 gyorsaságin csap össze a 16 R5-ös autó. Szép kis tüzijáték lesz, a tudnivalókról itt írtunk, de természetesen mi is követjük az eseményeket. Élő időeredmények szokás szerin a Rallyliveon

TCR

Szezonnyitó a grúz Rustaviban Michelisz Norbi új csapatával a M1RA-val és Ficza Ferivel a Zele Racing színeiben. Ez lesz Grúzia első komoly nemzetközi autósport eseménye, a 4.14 kilométeres pályán két 15 körös versenyt rendeznek, a másodikon fordított rajtráccsal. Három autónak is szurkolhatunk a hétvégén, Tassi Attila és Roberto Colciago a M1RA Hondáiban, Fecó a Zele Seatjában, reméljük nem akadnak össze. A két futamot vasárnap 11:35-től és 13:35-től rendezik. A Sport2 műsorában 13:30-tól élőben szerepel a TCR, de aki biztosra akar menni az nézheti élőben a Youtubeon is, a TCR csatornáján.

Superbike

A motorosok mezőnye Európába érkezik a hétvégén. A Pirelli Aragón Nagydíjat Spanyolországban rendezik. Tavaly mindkét futamot Chaz Davies nyerte a Ducatival. Az elsőn Jonathan Rea, Tom Sykes, a másodikon helycserével Sykes, Rea volt a sorrend mögötte. Nem szurkolok Rea ellen, de az idei világbajnokságnak jót tenne valami ilyesféle végeredmény szombaton és vasárnap 13 órás kezdéssel. Ugyanis Rea zsinórban nyerte az első négy futamot… Az Eurosport szombaton élőben adja az első futamot, míg vasárnap 17 órától felvételről a másodikat. 

Melandri és Davies a Ducati gyári párosa 

Drag Ob

A gyorsulási versenyzők Kiskunlacházán kezdik 2017-et. 7:45-től kapunyitás, 13:45-től motoros döntők, 16:30-tól autós döntők szerepelnek a programban.