Ricciardóék már mentek pár kört Ausztráliában

A melbournei Yarra folyón ment néhány kört a két Red Bull pilóta, de szokásukhoz hűen nem túl lassan. Az ausztrál motorcsónak versenyző Scott Jenkins mutatta meg a srácoknak, hogyan kell a 3 méteres hajókkal minél gyorsabban végigmenni a 400 méteres pályán a híres Flinders Street állomás és a felhőkarcolók tövében. Bukósisakra is szükség volt, mert a remekül manőverezhető csónakkal 90-nel hasította a vízen a Red Bull versenyzői.

Nem tudtam mire számítsak majd, mert sosem mentem még ilyen hajóval. Első pillantásra nagyon tetszettek a hajók, szeretem a sebességet, jól érzem magam a vízen, szóval örömmel vállaltam a feladatot.” – mondta Verstappen, aki Ricciardóhoz hasonlóan a navigátor szerepét kapta, de itt nem olyan navigátorra kell gondolni mint a raliban, hanem inkább az oldalkocsis motorkerékpárokon látható feladatuk volt az F1-es pilótáknak. A gyors irányváltásokat segítették azzal, hogy a megfelelő pozícióba helyezkedtek a hajók elején.

 

“Rengeteget kellett mozognunk. A tempó és a gyorsulás nagyon komoly volt, pedig meggyőződésem, hogy a srácok egy kicsit visszavettek. Ez egy mozgékony kis hajó, szinte nulla fordulókörrel, fantasztikus volt!” – áradozott Ricciardo a menet után.

 

A próbakörök után egy háromkörös versenyt futott a két hajó, a versenyzők persze mindent beleadtak, de hogy ki nyert azt nem árulta el a Red Bull. Viszont a végén a Forma-1 is szóba került.

“Az előszezonban inkább beszélünk, mint vezetünk, szóval alig várom, hogy elkezdődjön.” – mondta Ricciardo. “Jó lesz pénteken újra autóba ülni, nemcsak azért mert vezethetünk, hanem azért is mert végre megtudjuk, hol is tartunk valójában. Ez lesz az első alkalom, hogy mindenki ugyanolyan gumikon megy, hasonló üzemanyag mennyiséggel, így pontosabb képet kapunk. Alig várom, hogy lássuk az erősorrendet, és biztos vagyok benne, hogy a többiek is így vannak ezzel.

 

A Red Bull, ahogy arra számítottunk is, új fejlesztésekkel készül a szezon első futamára. Craig Scarborough brit újságíró a reptéren le is fotózta, ahogy az utolsó pillanatban repülőgéppel vitte a csapat a legfrissebb elemeket Melbourne-be.