Őt kell legyőznie a M1RA-nak

Stefano Comini a TCR elmúlt két évének bajnoka két hét alatt csapatot talált, a belga Comtoyou Racing Audi RS3-asával indul majd a TCR International sorozatban. Michelisz Norbert új csapatának így a roppant tapasztalt címvédővel is meg kell majd küzdeni a bajnokságban.

Két héttel ezelőtt jelentette be a TCR elmúlt két évének bajnoka, hogy elváltak útjaik korábbi csapatával a Leopard Racinggel. Financiális problémák álltak a háttérben. Természetesen a szabaddá vált bajnokra sokan le akartak csapni.

Sok ajánlatot kaptam, közte a Comtoyou Racingtől is. Jean-Michel Baert csapatfőnök szerződtette Francois Verbist, akit jól ismerek, mert együtt dolgoztunk 2016-ban. Őt nagyon nagyra értékelem, és meggyőzött, hogy ez a legjobb opció. Az utolsó pillanatban állt össze a projekt, minimális előkészülettel megyünk Grúziába. Ott a lehető legtöbb pontot szeretnénk megszerezni. Azt kell, hogy mondjam, hogy harmadszorra is megpróbálni elhódítani a bajnoki címet nagyon izgalmas kihívás.” – mondta Comini.

A Comtoyu Racing a Volkswagen Fun Cup nevű sorozatban volt eddig érdekelt. Ez egy klasszikus Volkswagen Bogarakra épülő formátum, amelynek 2017-ben is hét állomása lesz ismert európai pályákon.

“Néha az életben akadnak olyan lehetőségek, amelyek mellett nem lehet elmenni. Főleg akkor, ha a kirakós darabjai ilyen tökéletesen illeszkednek.” – mondta a csapatvezető, Baert.”Ez a projekt alig egy hete látott napvilágot. Az Audi Sport Customer Racing szeretette volna elindítani az Audi RS 3 LMS-t a TCR International Seriesben, mi régi partnereik vagyunk, így megkerestek bennünket. Ugyanakkor Francois Verbist is szabad volt, hogy megszervezze a csapatot, és pár héttel a szezon előtt Stefano Comininak sem volt még ülése. Az ötlet, hogy a mi autónkon legyen az 1-es rajtszám, nagyon csábítóan hangzott. Öt nap alatt raktunk össze mindent, elhoztuk az autót, és most úton vagyunk Grúziába.”

A csapat még egy autót szeretne indítani, de azt csak a harmadik fordulóban Spában mutatják be.