Kiss Norbi indiai kalandja

A hétvégén mi is követtük Kiss Norbi indiai versenyeit. A magyar kamionos néhány Eb versenyzővel együtt meghívást kapott az indiai Tata márkakupára, ahol egyforma kamionokkal versenyeztek egymás ellen. Norbi az első futamot a kavicságyban fejezte be, a másodikon viszont óriásit ment, az utolsó előtti pozícióból, a másodikig jött előre. Az ő beszámolóját tesszük közzé.

“Két versenyünk volt vasárnap, egy rövid és egy hosszú. A rövid után nem volt dobogó, mindössze annyit számított hogy annak a végeredménye határozta meg a “fő” futam rajtsorrendjét. Az 5.-ről indultam tehát, és épp sikerült Albacete-t megelőzni a 4. helyért, amikor már én érkeztem elől a 3. kanyarhoz. Ahhoz a 3. kanyarhoz ahol Ryan Smith már a kavicságyban ragadt, tehát sárga zászló volt, ennek ellenére Albacete megpróbált visszaelőzni, meglökött, ami miatt én is a kavicsba kellett menjek, és sikerült nekem is beragadni, épp a másik kamion mellé. Veszélyes jelenet volt, persze büntetés nincs. Szóval sikerült megszerezem az előkelő utolsó előtti helyet a fő versenyre.

A fő verseny már sokkal szerencsésebben alakult, végre ki tudtam autózni a tempófölényemet a többiekhez képest és körről körre utolérni és előzni az ellenfeleket, aki nézte a streamet látta, egész izgalmas volt. Az utolsó körben még az addig végig vezető David Vrsecky-t is sikerült utolérni, de előzésre sajnos már nem volt lehetőség, így szorosan nagyon, de második helyen futottam be!

Ez tök jó eredmény figyelembe véve a szerencsétlen időmérőt és helyosztó futamot. És azt is hogy azért sikerült vasárnapra elkapjam a “delhi belly” nevű hasmenés-hányós betegséget, ami hát elég kellemetlen volt.

De most már itthon, jól vagyok, és dolgozunk tovább a Tankpool24 Mercedes projekten, amivel kapcsolatban hamarosan jövök az új információkkal és tudnivalókkal 🙂 Köszönöm a szurkolást :)”

foto: TRO