Rali Eb nagykövetünk: Botka Dávid

Lassan beindul az izmosított Rali Eb sorozat is. Elég erős médiatámogatást kap a sorozat, mert az Eurosport közel két hónapja promotálja, hogy minden futam kellő nyilvánosságot kap a csatornánál. Nálunk viszont Botka Dávid. Ugyan a mi lehetőségeink jóval szerényebbek, de egész évben azon leszünk, hogy a lehető legrészletesebben számoljunk be az egyetlen olyan magyar páros szerepléséről, akik az elejétől a végéig érdekeltek  lesznek majd a sorozatban. A Rebenland ralihoz hasonlóan online eseménykövetés lesz, és végig kapcsolatban leszünk a magyar csapattal. Erre Dávidtól kaptunk most ígéretet. 

Azori-szigetek 2016 Botka Dávid és Szeles Péter

Az első, nyitóverseny március 30 és április 01. között lesz a festői Azori-szigeteken. A futam részleteivel, majd egy jövőhét elején megjelenő cikkünkben foglalkozunk, most csak annyit, hogy a Botka Dávid – Szeles Péter páros az előkelő 7-es rajtszámot kapta. Talán az itt elért tavalyi negyedik helynek is köszönhetően… Most viszont arra voltunk kíváncsiak, hogy áll a magyar páros, hogy tekint az egész év elé. Nemrég kaptuk telefonvégre Dávidot, még itthon. 

“Az egész versenynaptárt szeretnénk végigcsinálni. Így is adtuk le a nevezést az FIA felé. Mivel ez nyolc futam és rengeteg utazás, sok minden nem fér be mellé. De ha jól alakul minden, akkor talán két magyar bajnokin itthon is indulunk Veszprémben és Budapesten. De ez még odébb van” –kezdte Dávid. 

Belülről az egyik gyors az Azori-szigeteken Botka Dáviddal és Szeles Péterrel 2016-ban

“Viszont az első helyszín sincs közel. Gyakorlatilag Budapest és New York között félúton az Atlanti-óceán közepén, az Azori-szigeteken. A kocsi már úton van, igazából ott lesz lehetőségem komolyabban kipróbálni. Erre, ha minden jól megy hétfőn tudunk sort keríteni” – avatott a részletekbe a pilóta

” A kocsit a Citroen DS3 R5-öt télen teljesen felújítottuk, és remélem sikerült megbízhatóvá tenni, és az én stílusomnak legjobban megfelelő formába hozni. Tavaly sajnos nem erről tett tanúbizonyságot, de idén ez remélem, nem fordul elő, és akkor elég ütőképes lehet meglátásom szerint, ebben a 30 darab közeli Skoda és Ford R5 arzenálban.” – bizakodott Dávid, majd így folytatta ” Ha úgy alakul, ahogy szeretném, akkor év végén az első ötben, de reményeim szerint az első háromban végezhetünk. Ez a cél.” Majd az első helyszínnel kapcsolatban annyit mondott ” Az Azori-szigeteken kialakított pályák murvásak. Nem annyira gyorsak, mint az utána következő helyszínek, de ezek sem egyszerű pályák, néhol veszélyesek. Nyilván murván van kis hibázási lehetőség, főleg, ha van rá hely, de nem ezzel szeretnénk élni. Én egyébként mindkettő borítású pályákat kedvelem, legyen az murva, vagy aszfalt” 

ízelítő a tavalyi versenyből 6.40-nél Botkáékkal…

Dáviddal megbeszéltük, hogy a kocsi kipróbálása után keressük majd a hét elején már a helyszínen, és a versenyt felvezető cikkünkben beszámolunk részletesen a tapasztaltakról és az azt követő hétvégén meg online őrület ismét itt race1.hu oldalon. 

FIA ERC sorozat 2017-es versenynaptár:

Március 30.-Április 01.: Azores Airlines Rallye (Azori-szigetek,Portugália, murva)
Május 04.-06. : Rally Islas Canarias El Corte Inglés (Kanári-szigetek,Spanyolország, aszfalt)
Június 02.04.: Acropolis Rally (Görögország, murva)
Június 16.-18.: Cyprus Rally (Ciprus, aszfalt és murva)
Augusztus 03.-05.: Rally Rzeszow (Lengyelország, aszfalt)
Augusztus 25.-27.: Barum Czech Rally Zlín (Csehország, aszfalt)
Szeptember 15.-17.: Rally di Roma Capitale (Olaszország, aszfalt)
Október 06.-08.: Rally Liepāja (Lettország, murva)

fotók FIA ERC