Newey, Habsburg, Piquet és Schumacher egymás ellen

2 Nick Cassidy (NZL, Prema Powerteam, Dallara F312 - Mercedes-Benz), 9 Sérgio Sette Câmara (BRA, Motopark, Dallara F312 – Volkswagen), 18 Jake Hughes (GBR, Carlin, Dallara F312 - Volkswagen), FIA Formula 3 European Championship, round 10, race 3, Hockenheimring (DEU), 14. - 16. October 2016

A Forma-3 bajnokságban várható ez a csata, mert a ma nyilvánosságra hozott nevezési listán mind a négy versenyzőpalánta neve ott olvasható.

Mick Schnumacher a Prema Powerteam újonca lesz ebben a szezonban. Az ifjú Schumacher tavaly szintém a Premánál versenyzett de a Formula-4-ben, a német és az olasz bajnokságban egyaránt második lett. Csapattársai a brit Callum Illot, és az a harmadik F3-as szezonját kezdő Német Maximilian Günther lesz, aki tavaly Lance Stroll mögött második lett a bajnokságban. A negyedik Prema versenyző a Ferrari Akadémia kínai versenyzője, Guan Yu Zhou, ő tavaly kétszer is dobogóra állt a Forma-3-ban.

A holland Van Amersfoort Racing két nagy nevet is indít 2017-ben. Harrison Newey és Pedro Piquet már tavaly is náluk versenyzett. Mindketten Spa-ban érték el legjobb eredményüket az előző évben. Newey az első, Piquet a második futamon lett hatodik. Csapattársuk lesz a mezőny legfiatalabb versenyzője, a 17 éves német David Beckmann, és az ausztrál Joey Mawson. Utóbbi tavaly megnyerte a német Formula-4 bajnokságot.

Ferdinand Habsburg a Carlin versenyzője lett. A Force India akadémiájának indiai versenyzője Jehan Daruvala lesz az egyik csapattársa. A harmadik Carlin pilóta egy háromszoros bajnok, Lando Norris a Formula Renault 2.0 Eurocup, a Formula Renault 2.0 NEC és a MSA Formula bajnoka.

A tavalyi szezonban második helyen záró Hitech GP egy igazi balhés pilótát választott. Az orosz Nikita Mazepint tavaly a Hungaroringen kizárták az első futamról mert a szabaedzés után megtámadta Callum Illotot. Egy Gp3-as pilóta is feltűnt a Forma-3 mezőnyben, Jake Hughes tavaly nyolcadik lett a GP3 év végi értékelésében, de a szezonzáró hockenheimi Forma-3-as futam dobogójára is felállhatott. Az észt Ralf Aron, és a Honda támogatott japán Tadasuke Makino egészíti ki a csapatot.

A német Motorpark istálló is három versenyzőt nevezett. A tavalyi ötödik Joel Erikssont az év újoncának választották 2016-ban, futamot is nyert. Keyvan Andres Soori eddig főleg a tengerentúlon versenyzett, a harmadik Motorpark pilóta pedig a japán Marino Sato, aki az elmúlt két évben az olasz F4 bajnokságban indult.

A Forma-3 bajnokság április közepén kezdődik Silverstoneban, de a mezőny kétszer is ellátogat a Hungaroringre. Először március 24-25-én az első hivatalos tesztre, majd június közepén a DTM betétfutamaként lépnek pályára nálunk.

F3 2017-Entry-List