Michelisz Norbert saját csapatot indított

Ma jelentette be blogján Mihelisz Norbert, hogy új csapattal indul a TCR International Seriesben. A csapat neve M1RA, a versenyautó Honda Civic TCR, a csapatvezető Bári Dávid, a pilóták Tassi Attila, és az olasz Roberto Colciago.

Mira, így kell kimondani az új magyar csapat nevét, és a legfontosabb jelentése, hogy így nevezik majd Norbi és Johanna kislányát. Olaszul cél, spanyolul látvány, oroszul béke a szó jelentése, de lehet másképp is értelmezni árulta el Norbi. Az M1 azt jelenti, hogy Magyarország első számú csapatává szeretnének válni, az RA pedig a racing szóból ered, de akár Michelisz Racingnek is lehet értelmezni az elnevezést.

Az új csapat végül a TCR sorozatot választotta, a másik opció az időközben visszavont WTCC2 lett volna. Mindenképpen erős bajnokságot kerestek Norbiék, és az is fontos szempont volt, hogy Bári Dávid tavaly a B3 Racing technikai vezetőjeként alaposan megismerte a sorozatot. A pilótáknak sem új a TCR, Tassi Attila tavaly teljes szezont ment itt, tavaly Szocsiban dobogóra is állhatott, az év végén pedig 68 ponttal a 11. helyen végzett.

A másik versenyző az olasz Roberto Colciago, a TCR Italy bajnoka. A 48 éves versenyző hihetetlen rutinnal rendelkezik, 1981-ben kezdett versenyezni, olasz Forma-3 bajnok volt, majd a 2000-res években az ETCC-ben Audival és Alfa 156-tal indult. 2005-ben ment egy évet a WTCC-ben a JAS Honda Accordjával. A rákövetkező két évben pedig Seattal indult. Tavaly egy futamra beugrott a TCR-be is, a maláj versenyen az olasz Target Competition Hondájával megnyerte az időmérőt, majd az első futamot is. Norbiék is a tapasztalata miatt választották Colciagót, jól kiegészítik majd egymást a 17 éves Tassival.

A célok Michelisz Norbihoz méltóak, az első éveben Colciagótól bajnoki címet vár a csapat, Tassi Attilától pedig futamgyőzelmeket remélnek, a távlati cél pedig az, hogy a TCR-ben is magyar versenyző legyen a bajnok.

A TCR International első versenye április 1-2-án lesz a grúziai Rustaviban, a M1RA autói már úton vannak a pályára.

foto: Gaál Lacó / M1RA