Kiss Pál Tamás címvédésre készül

Hétfő este kezdtek felkerülni Kiss Pál Tamás közösségi oldalára az autója téli átépítését bemutató képek. Persze kíváncsiak lettünk, így megkerestük Tomit, hogy mit tervez a magyar bajnok ebben a szezonban. Nem volt könnyű elérni, a miskolci pilóta ugyanis folyamatosan rohan.

„Rengeteget dolgoztunk a télen, de még nem értünk a végére. Bevallom volt egy olyan pillanat is, amikor azt hittem nem készül el a kocsi a szezonnyitóra, de most már minden sínen van.” – kezdte a beszámolóját Kiss Pál Tamás. Aztán megnyugtatott minket, hogy nem csak az EB-re fog koncentrálni, hanem a magyar bajnoki címét is mindenképpen meg akarja védeni.

„Mindkét bajnokságban menni fogunk, erre készítjük fel az autót és a csapatot is. Ahogy a képeken is láttátok természetesen marad a Peugeot, tavaly már bebizonyította, hogy a 208-as a tökéletes választás. A felújítási folyamat azonban nem csak az ilyenkor szokásos revízióból áll, fejlesztünk is a technikán. Változik a csapat háttere is, új lesz a dizájn. Terveink szerint minden újdonságot március 18-án szombaton teszünk közzé. Az újjáépített autót és az új megjelenést először a facebook oldalamon mutatjuk meg, itt árulunk el minden részletet, és az első tesztről is beszámolunk. Érdemes lesz már reggeli óráktól figyelni minket.”

Kiss Pál Tamás 2015-ben váltott ralikrosszra, és hamar beletanult az új szakágba. 2016-ban a Peugeot 208-assal a magyar bajnokság első hat futamát megnyerte és az év utolsó előtti versenyén Máriapócson megszerezte a bajnoki címet. A hazai versenyzés mellett az Európa-bajnokságon is elindult. Két versenyen is dobogóra állt, az év végén pedig ötödik lett. Az autóról nyilvánosságra hozott képek alapján arra tippelünk, hogy a bajnoki címvédés mellett az Eb dobogót is megcélozza Kiss Pál Tomi, de várjuk a szombatot, akkor kiderülnek a 2017-es célok.