Újabb Chevrolet a WTCC-ben

A Campos Racing bejelentette, hogy az argentin Esteban Guerrierivel öt futamon biztosan ott lesznek a Túraautó Világbajnokságon. A marokkói, az olasz, a magyar , a német és természetesen az argentin futamon biztosan rajthoz áll a csapat, de természetesen dolgoznak azon is, hogy minden versenyhétvégén ott lehessenek a rajtrácson. 

Guerrieri párhuzamosan indul az Argentin Super TC2000 bajnokságban is, ott a Citroen gyári pilótájaként versenyez. Szerencsére nincs ütközés a versenynaptárakban, de lesznek egymást követő hétvégék, így okosan kell szerveznie a csapatnak, hogy a hosszú repüléseket ki tudja majd pihenni a versenyző. A 32 éves pilóta nevét tavaly láthattuk először a WTCC-ben, és honfitársához Jose Maria Lopezhez hasonlóan elsőre nagyszerűen mutatkozott be. Az időmérő második szakaszából másodikként jutott tovább, és csak egy tizeddel volt lassabb Lopeznél. Igen ám, de ő Chevrolettel ment, Lopez pedig a Citroennel. Az első futamon aztán kiesett, a másodikon hatodik lett, de a nevét megjegyeztük. Az újságíró  kollégák is így voltak ezzel, mert az év újoncának választották. Ez utóbbi elég viccesen hangzik, mert a 32 éves Guerrieri 2000-ben kezdett formaautóval versenyezni, 2009-óta túraautózik, hihetetlen tapasztalata van már.

A tavalyi debütálásom óta bízok benne, hogy visszatérhetek a WTCC-be, úgyhogy ez most nagyon sokat jelent nekem.” – mondta az argentin a szerződéséről. “Szeretem a komoly megmérettetéseket, a WTCC autókat nagyszerű vezetni, és a világ legjobb pályáin versenyzünk, szóval jó szórakozás lesz. Már ismerem a srácokat a Camposnál, tudom mire képesek, és ez egy jó lehetőség nekünk együtt.”

Guerrieri azt is elmondta, hogy egy dolog miatt aggódik, és ez az előszezoni tesztek hiánya. Nem sikerült elég adatot gyűjteniük, így a versenyhétvégéken kell sokkal többet dolgozniuk. 

Ruben Espin, a Campos vezetője azt emelte ki a szerződés kapcsán, hogy ők az utóbbi években fiatal pilótákat neveltek, utoljára a 2010 és 11-es szezon volt az, még a Sunred színekben (a Campos és a Sunred 2013-ban egyesült) amikor Tarquinivel, Monteiróval és Jordi Genével, az élen mentek, de azóta nem voltak bajnoki esélyeik. Most azonban újra itt vannak és nagyon bízik Guerrieri képességeiben.