Nagy Dani lesz a második Zengős pilóta

A Zengő Motorsport bejelentette, hogy két fiatal versenyzője közül ki vezeti majd a csapat másik Hondáját. Zengő Zoltán választása Nagy Dánielre esett, így Nagy Dániel és Aurélien Panis vezeti a Zengő Motorsport autóit a WTCC-ben 2017-ben.
Dani tavaly később csatlakozott a csapathoz, Portugáliában futotta élete első WTCC versenyét, és összesen öt hétvégén ült autóba. Legjobb eredménye a katari 11. hely volt, de a WTCC Trophy értékelésben összesen huszonkét pontot szerzett. Nagy Dániel a csapat tervei szerint teljes szezont fut majd a 2017-es szezonban, természetesen továbbra is a Honda Civic-kel.


“Nagyon nehéz helyzetben voltam, nem volt könnyű döntés, de végül a választásom Nagy Danira esett, Ő szerepel majd a csapat TC1-es Hondájával a világbajnokságon. Keményen dolgozunk egy másik nagyszabású projekten is, amiről részleteket még nem árulhatok el, annyit azonban elmondhatok, hogy szerepel benne ifj. Ficza Feri is.” – mondta Zengő Zoli a döntésről.

“Nagyon boldog vagyok! Óriási lendülettel és motivációval készülök életem első teljes Túraautó-világbajnoki szezonjára. Jelen pillanatban még felfokozott érzelmi állapotban vagyok, hiszen nemrég tudtam meg, Zolitól az idei évre is megkapom a bizalmat! Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített ehhez, igyekszem világbajnoki pontokkal meghálálni ezt a hatalmas lehetőséget.” – kommentálta a döntést Nagy Dani.