Először pályán az új Forma-2

Néhány nappal a GP2 átnevezése után már Forma-2 néven kezdi meg a szezon előtti háromnapos tesztet a mezőny Barcelonában a Circuit de Barcelona-Catalunyán. Egy hónap múlva pedig már az év első versenyén Bahreinben mutatkozik be a Forma-1 előszobája.

A mezőnyben volt néhány érdekes változás, legfontosabb, hogy az érvényben levő szabály miatt a bajnok nem indulhat a sorozatban. A Prema így elbúcsúzott Pierre Gaslytól, és Antonio Giovinazzi sincs már a csapatnál, utóbbi pár napja már egy Forma-1-es Sauberben körözött Barcelonában. A két új pilóta a GP3 tavalyi bajnoka, a monacói Charles Leclerc és 2016 GP3-as harmadik helyezettje, az olasz Antonio Fuoco. Mindketten a Ferrari Driver Academy tagjai. Változott a csapat neve is, tavaly már szorosan együttműködtek Teddy Yip Jr.-ral, idén pedig csapatának  Theodore Racingnek-neve is megjelent a Prema autóin.  

A Racing Engineering is új felállásban vág neki 2017-nek. Louis Deletraz tavaly a Carlinnál versenyzett két futamon, a Formula Renault 3.5-ben pedig második lett a bajnokságban. Csapattársa a tavalyi Rapax pilóta, a svéd Gusav Malja.

A Russian Time idei felállásáról már beszámoltunk, Luca Ghiotto és Artem Markelov erős párosnak ígérkezik. Az ART Grand Prix megtartotta Nobuharu Matsushitát, mellé pedig a GP3 tavalyi második helyezettjét Alexander Albont hozták a fel a kiscsapatból. Ha Matsushita tavalyi bakui és Albon abu-dhabi-i produkciójára gondolunk, akkor egy jó pszichológusra is szüksége lesz Frederic Vasseur és Nicolas Todt csapatának.

 

 
A DAMS megtartotta Nicolas Latifit, mellé pedig egy másik nagyon tapasztalt versenyzőt, a tavalyi évadot kilencedikként záró Oliver Rowlandot választották.
 
A Campos Racing is a GP3-ból igazolt, Ralph Boschung nem is tűnik rossz választásnak. Nála is érdekesebb a másik pilóta Roberto Merhi, a korábbi Forma-1-es pilóta 2015-ben a Manor versenyzője volt, most mégis visszaül az iskolapadba.
Az MP Motorsport új felállása sem ismeretlen a Race1 olvasóinak, a tapasztalt és gyors Jordan King mellé a F3-ból Sergio Sette Camarrát választották.
A mezőny bajkeverője Sergio Canamasas 2017-ben is velünk lesz, ezúttal újra a Tridentnél talált helyet, 2014-ben már szerepelt náluk. A másik autóban a maláj Nabil Jeffrit láthatjuk majd, talán nem elhamarkodott a kijelentés, hogy nem ez lesz a Trident legjobb éve.
A Rapax is egy fiatalnak szavazott bizalmat, a tavaly még GP3-as Nyck De Vries-nek adtak lehetőséget. Johhny Cecotto Jr. tavalyi  dobogója a szezonzárón pedig egy idei szerződést ért a venezuelainak.
Az Arden is nevet váltott, idén Pertamina Arden a csapat hivatalos neve, pilótának pedig az ex Racing Engineering versenyző Norman Natót választották. A másik versenyző neve a névadó szponzor után nem meglepés: Sean Gelael.
A barcelonai teszt mindhárom napon délelőtt 9-től 12-ig tart majd. Hétfőn és kedden 14-től 17-óráig, szerdán 13-tól 16 óráig tart a délutáni szakasz. Minden versenyző öt szett kemény, és két garnitúra lágy abronccsal gazdálkodhat a három nap alatt.
 
 
A Forma-2 teszt nevezési listája: 
 
Rajtszám Versenyző Nemzetiség Csapat
 
01
Charles Leclerc
MON
PREMA Racing
02
Antonio Fuoco
ITA
PREMA Racing
03
Louis Deletraz
SUI
Racing Engineering
04
Gustav Malja
SWE
Racing Engineering
05
Luca Ghiotto
ITA
RUSSIAN TIME
06
Artem Markelov
RUS
RUSSIAN TIME
07
Nobuharu Matsushita
JPN
ART Grand Prix
08
Alexander Albon
THA
ART Grand Prix
09
Oliver Rowland
GBR
DAMS
10
Nicholas Latifi
CAN
DAMS
11
Ralph Boschung
SUI
Campos Racing
12
Roberto Merhi
ESP
Campos Racing
14
Sergio Sette Camara
BRA
MP Motorsport
15
Jordan King
GBR
MP Motorsport
16
Nabil Jeffri
MAS
Trident
17
Sergio Canamasas
ESP
Trident
18
Nyck De Vries
NED
Rapax
19
Johnny Cecotto
VEN
Rapax
20
Norman Nato
FRA
Pertamina Arden
21
Sean Gelael
INA
Pertamina Arden

foto: F2, twitter