WTCC – Itt az első Lada, Yvan Müller unokaöccse vezeti

A francia RC Motorsport az első istálló amely reaktiválja a Ladát. A csapat bejelentette, hogy az idei WTCC szezonban egy Vestával indulnak, a versenyzőjük pedig a 20 éves  Yann Ehrlacher lesz. A fiatal pilóta ma már tesztelte az autót, jövő héten pedig ott lesz Monzában a kollektív teszten is. Autója a 68-as rajtszámot kapta, ezzel indult korábban Yvan Müller is, aki Ehrlacher nagybátyja. Az európai Le Mans szériában is Müller csapatában versenyzett Ehrlacher, egy LMP3-as Ligier-vel meg is nyerte az utolsó estorili versenyt. Előtte pedig 2014-ben a francia Mitjet2L, 2015-ben a Mitjet Supertourisme bajnoka volt, tehát van bőven túraautós tapasztalata.

Nem meglepetés, hogy a Lada francia színekben éled újjá, hiszen eddig is köztudott volt, hogy az autót Franciaországban fejlesztették. A Lada egyik erőssége éppen az Oreca által épített motor volt.

Az viszont meglepő, hogy Ehrlacher a WTCC-ben kötött ki, mert március első napjaiban még a GP3-as versenyautót tesztelte. “Óriási lehetőség ez nekem, és még alig akarom elhinni, hogy ez megtörtént. Nagyon jó benyomást tett rám az autó a teszten, és a csapat is keményen dolgozott. Természetesen nekem is sokat kell még tanulnom, de tudom, hogy a csapatnak nagyon értékes WTCC-s tapasztalatai vannak.” – mondta a sorozat honlapjának a fiatal pilóta, akinek van még egy autóversenyző a családjában, édesanyja Cathy is formaautóval versenyzett a 80-as években.

foto: Yann Ehrlacher