Hát megőrültek ezek? – TC2 törölve, Argentína korábban

Az FIA Motorsport Világtanácsa ma két érdekes WTCC-t érintő döntést hozott. A november 30-án bejelentett TC2-es kategóriát törölték. A kategóriát a promóter azért találta ki, hogy feltöltsék a mezőnyt, hiszen 16 indulóra mindenképp szükség van. Eddig 12 autót jelentettek be, és ebben már benne van Tom Coronel is, aki ma tette közzé, hogy változatlan felállásban folytatja.

Egy Zengős Hondára még számítunk, ezen kívül ott van még a három Lada, és a privát kézben levő Chevrolet-k, illetve még egy szabad Citroen. Március 14-én teszik közzé a hivatalos nevezési listát, akkor fény derül mind a 16 induló kilétére. Ezen kívül még egy fontos bejelentésre is várunk ezen a napon, a JAS ismerteti a részletes csapatfelállást, ekkor derül majd ki, hogy Michelisz Norbi dolgozhat e idén Bári Gergővel.

A másik érthetetlen döntés az Argentin futam időpontját illeti. Először Augusztus első hétvégéjét tervezték, majd egy héttel eltolták a futamot, ma pedig a július 16. lett a hivatalos dátum. Többek között Forma-1 Brit Nagydíj, Vizes Vb, Mátrai Hegyiverseny lesz akkor,megint kapunk egy zsúfolt hétvégét…