Kiss Norbi Indiában kezdi a kamionos szezont

Nem kell megijedni, Norbi nem igazolt új bajnokságba, továbbra is az Európa-bajnokságon indul, és a Mercedest sem cserélte le. Az Eb sorozat viszont csak május közepén kezdődik a Red Bull Ringen, Norbinak pedig már nagyon viszket a tenyere, így amikor meghívást kapott India egyetlen kamionos sorozatának versenyére, rögtön igent mondott. Március 19-én rendezik majd a futamot Új-Delhiben. Norbit az Egyesült Államokban értük utol, örül a felkérésnek, és már nagyon várja a futamot. 


A Tata Motors márkakupája, a T1 Truck Racing Championship már a negyedik szezonjánál tart, igaz a weboldalukról csak annyit lehet kihámozni, hogy egyetlen futamot rendeznek évente. Azt viszont India Forma-1-es versenypályáján, a Buddh International Circuit egy rövidített vonalvezetésén. A nézettségre nem lehet panasz, 2015-ben több mint 45.000 néző volt a lelátókon. A sorozat első embere, Vicky Chandhok, korábbi autóversenyző, az ex F1 pilóta Karun Chandhok édesapja. A szakmai tapasztalatot pedig a brit kamionos bajnokságból érkező Steve Horne adja, és a versenyzők nagy része is a brit bajnokságból érkezik. Ezúttal azonban nemcsak Norbi, hanem Stefi Halm, Gerd Körber, Antonio Albacete, David Vsrecky és Thomas Robineau is megmutatja, hogy vezetnek az Eb menők.

A versenygépek finoman szólva is egyszerűbbek mint Norbi Mercedese. A teljesítmény 370 lóerő, amit a hírek szerint az idén megemelnek, a végsebesség pedig 130 km/h. A Tata Prima kamion versenyre felkészített változatával indul minden pilóta, a motor Cummins, a váltó 9 fokozatú Eaton.

A szervezők annyira komolyan gondolják a bajnokságot, hogy pilótaképző programot is indítottak, az ifjú indiai Tata versenyzők mindenre kiterjedő oktatást kapnak, mielőtt kamionba ülhetnek.

Egy onboard videót is találtunk a tavalyi versenyhétvégéről: