Demoustier: véget ért a WTCC kaland, irány a ralikrossz

Két év után befejezi a versenyzést a túraautó világbajnokságon Gregoire Demoustier. A 26 éves francia összesen 46 túraautó világbajnoki futamon rajtolt el, de sok sikert nem hozott számára a WTCC. A legjobb eredményét épp a Hungaroringen érte el, tavaly az első futamon hetedik lett. Most a francia DA Racing-Eurodatacar csapat jelentette be, hogy Demoustier 2017-ben a Ralikrossz-világbajnokságon indul egy Peugeot 208-assal, de nevezett a francia és az európai GT4-es bajnokságba és a TCR International sorozatba is.

“Nem tudtam ellenállni a ralikrossz csábításának. Követtem az élő versenyközvetítéseket, a startok nagyon komoly benyomást tettek rám, a futamok embert próbálóak, az egész a korábbi Andros Trophys tapasztalataimra emlékeztet.” – magyarázta a váltást Demoustier. “Egy új világban kerülök majd, mindent fel kell fedeznem. A versenyek lebonyolítása a kvalifikációs futamokkal, a kieséses rendszerrel, a döntőkkel és persze a joker körrel teljesen más lesz, mint amit megszoktam, de úgy gondolom ez egy nagyon érdekes formátum. A jégraliban már megismertem az eltérő tapadású felületeken autózást, és ez majd segíteni fog, hogy alkalmazkodjak a ralikrossz pályákhoz.”

Demoustier 2015-ben váltott GT autózásról a WTCC-re. Első évében a Bamboo Chevrolet-val 20. lett a bajnokságban és csak 5. pontot szerzett. 2016-ban Citroenre váltott, és a Sebastian Loeb Racing csapatban versenyzett. Sok sikert ekkor sem ért el, 77 pontjával 16. lett, miközben csapattársai Chilton és Bennani futamgyőzelmeket is szereztek.

A ralikrossz csapatnál Jean-Baptiste Dubourg lesz a csapattársa, aki a Ralikrossz-Eb-n is elindul egy Citroen DS3-assal. Demoustier a tervek szerint Barcelonában, Portugáliában, Belgiumban, Kanadában és Dél-Afrikában indul majd Vb futamon.