Már azt is tudjuk, milyen az új Mercedes

A címvédő autóját is megismerhettük. Twitter oldalukon egész nap kommunikálták a csapat híreit, reggel már pályára is vitték az autót Silverstoneban, majd 13 óra után néhány perccel egy különleges 360 fokos kamerával készített élő közvetítésben hivatalosan is bemutatták az idei szabályok szerint épített autót. 

A tavalyi világbajnok Nico Rosberg visszavonulását követően, Lewis Hamilton mellé Valtteri Bottast igazolta a csapat, a tartalék pilótát még nem nevezték meg.

Az új Ezüstnyíl hivatalos neve Mercedes W08. Az elnevezés onnan ered, hogy a gyár visszatérése óta nyolcadik szezonját kezdi zsinórban a Forma-1-ben. Az W08-as az eddig bemutatott autók közül a legösszetettebb konstrukció, de ez várható is volt a bajnokcsapattól. Feltűnő, hogy az eddigi trendekkel ellentétben pici az autó hátulján a cápauszony. Az autó oldalára viszont hihetetlenül összetett terelőelem rendszer került, sőt az oldaldobozok is mintha két részből állnának, annyira tagoltak. Felülnézetből a minden eddiginél nagyobb padlólemez jelenti a különlegességet.

Az új Mercedes első hivatalos fellépése, amikor számot adhat tudásáról, a február 27-én kezdődő barcelonai teszten lesz.