Lehullt a lepel az új Force Indiáról is

A Force India is bemutatta 2017-es Forma-1-es autóját, amely a VJM10 névre hallgat (az elenevezés szerényen a csapattulajdonos monogramjából ered).

A silverstone-i bemutatón a két versenyző, Sergio Perez és Esteban Ocon leplezte le az autót, amelynek legfurcsább eleme a sajátos orr rész. A megnyúlt orrkúp mellett két fura légcsatorna is látható. Az eddigi bemutatókon még nem láttunk olyan oldalsó vállkialakítást sem, mint a Force Indiáé. Perezék autóján csak az oldaldoboz légbeömlője kapott vállat, és ez nem ér le a padlólemezig. Egyedi még a cápauszony is, minden eddiginél hatalmasabb, és a forma kialakításába sem ölhettek túl sok mérnökórát.

Két új szponzor is megjelent az autón, a Johhny Walker logót már láthattuk a McLarenen, az FXTM brókercéggel pedig néhány napja jelentette be a megállapodást a csapat.

A Force Indiánál Sergio Pérez kezdi a jövő hétfőn induló első téli tesztet, de a csapatvezető Vijay Mallya már most leszögezte, hogy ez még nem az az autó, amelyet az ausztráliai rajtrácson láthatnak majd a nézők. A négynapos barcelonai gyakorláson Perezen és Esteban Oconon kívül a tartalékversenyző, Alfonso Celis Jr. is vezeti majd a VJM10-est.