A Citroen is elkezdte a teszteket

Navarrában kezdte meg a felkészülést az idei WTCC szezonra a Sebastian Loeb Racing, és két pilótájukhoz csatlakozott a Münnich Motorsport is Robert Huffal. Ők hárman azok akiket hivatalosan is bejelentettek, a meglepetés pedig az, hogy Mehdi Bennani nincs ott a gyakorláson. A marokkói két évet versenyzett Loeb csapatában, tavaly megnyerte a független bajnokságot, így több mint furcsa, hogy Tom Chilton és John Filippi mellett még nem jelentette be az istálló a folytatást. Ráadásul a bajnokság is Marokkóban kezdődik április második hétvégéjén. Autó lenne, mert a gyár tavalyi kivonulása után szabaddá vált Lopez és Müller kocsija, így minimum öt C-Elysée elérhető, és csak három versenyzőt jelentettek be eddig.

A spanyolországi teszten csak Filippi autójáról láthattunk fotót, a korzikainak pedig legfontosabb, hogy megszokja a Citroent. Ez nem egyszerű feladat, hiszen tavaly Chiltonnak is sokáig tartott mire ráérzett a C-Elysée vezetésére. Többször el is mondta, hogy teljesen másképp kell bánni az autóval, mint korábban a Chevrolet-val. Huffnak is új lesz a francia technika, de a 2012-es bajnok valószínűleg hamarabb alkalmazkodik, az ő esetében viszont a csapatnak is meg kell tanulnia az új versenyautót.

Nincs ugyan tervben, de ha mégis fejlesztenek a Citroenen, azt valószínűleg Tom Chilton végzi majd, és érdekes, hogy épp Chilton nem mutatott képet a kocsijáról, csak a teszt utáni briefingen készült fotót osztotta meg.

fotó: twitter