Valentino Rossi 39.

No nem kell a rajongóknak megijedniük, a kilencszeres világbajnok olasz nem a legendás 46-os rajtszámot cseréli le. Csupán tegnap ünnepelte a 38. születésnapját és immár a 39. életévébe lépett. 

Sok idő nem volt az ünneplésre, hisz ahogy a teljes Moto GP mezőny, úgy ő is nagy erőbedobással tesztel Ausztráliában. Az eredményekkel nem igazán elégedett a szülinapos közönségkedvenc, tizenegyedik lett, és a nap végén ennek hangot is adott:

“Ma sokat dolgoztunk azon, hogy a versenyek második felében is ütőképes legyen a motor, mert ezzel tavaly sokat szenvedtünk”- kezdte a Yamaha kiválósága . “Próbáltunk valami egészen mást, de nem vagyok elégedett, pedig a motor jó, csak a beállításokkal kell valami újat találnunk. Ez a teszt sokkal nehezebb volt, mint Sepangban” 

Lehet, hogy Rossit az keserítette el jobban, hogy újdonsült csapattársa Maverick Vinales a legjobb idővel ( 1:28.549) a mezőny elején végzett a teszt harmadik napján. 

Mögötte Marc Márquez jött be a második helyre, aki ma ünnepli 24. születésnapját. A regnáló világbajnoknak és a Doktornak is boldog születésnapot kívánunk! 

 

A Moto GP mezőnye március 10-én Katarban folytatja a tesztelést.