Rosberg ebben is utolérte Hamiltont

Kedden este Monacóban átadták  a Laureus-díjakat. Nico Rosberget az “Év áttörése” kategóriában jelölték, és meg is kapta a díjat. A Mercedest viszont „Év csapata” kategóriában megelőzte a Chicago Cubs baseballcsapat.

„Rendkívül különleges érzés, hogy megkaptam a Laureus-díjat” – mondta a boldog Rosberg a díjátadó után közzétett twitter üzenetében. „Negyven méterre innen nőttem fel, és emlékszem, tizennégy évesen ott álltam az erkélyen, és néztem ezt az eseményt, ahogyan sorra érkeznek meg az autók. Aztán a tévében láttam Nelson Mandela beszédét, ami lenyűgöző volt. Ennek az eseménynek elképesztő ereje van, ez a sport Oscar-díja, aminek a megnyerésénél nincs nagyobb elismerés.Később elkezdtem álmodozni arról, hogy egyszer én is megnyerem, de természetesen tizennégy évesen ez teljesen irreális volt, nagyon távolinak tűnt. Erre most itt állok, ami egyszerűen hihetetlen! Nem is tudom, mit tettem azért, hogy ezt kiérdemeltem. Nagyon hálás vagyok!”

2000 óta létező Laureus díjnak Rosberg a hetedik Forma–1-es nyertese. 2015-ben Daniel Ricciardo, 2010-ben Jenson Button, 2008-ban Lewis Hamilton, míg 2002-ben Juan Pablo Montoya kapta meg az előző évben nyújtott teljesítményéért az Év áttörése-díjat. Az „Év sportolója” kategóriában eddig csak két F1-es díjazott vol, Michael Schumachert 2002-ben és 2004-ben, míg Sebastian Vettel 2014-ben nyert. 2010-ben a Brawn GP az “Év csapata” kategóriában diadalmaskodott.