King marad a GP2-ben, de új csapattal folytatja

A brit Jordan King harmadik GP2-es szezonjában a holland MP Motorsport csapatában versenyez majd, a Manor korábbi fejlesztő pilótájának csapattársa a brazil Sergio Sette Camara lesz. A váltás nem meglepetés, hiszen King korábbi csapata Racing Engineering, már decemberben bejelentette, hogy 2017-ben új versenyzőkkel folytatja, így Kingnek mindenképpen új csapatot kellett keresnie.

A 23 éves King 2016-ban ötször állt a GP2 dobogóján, ebből kétszer futamot nyert, Spielbergben és hazai pályán Silverstoneban is.

A Forma-1 nevelőszériájából majdnem sikerült neki a továbblépés, hiszen az elmúlt két évben a Manor fejlesztőpilótája volt, két alkalommal, Austinban és Abu-Dhabiban az első szabadedzésen is vezette a versenyautót.

“Nagyon várom már a 2017-es szezont az MP Motorsporttal. Régóta ismerem őket, dolgoztam velük a gokartos éveimben is, így egyfajta hazatérés lesz ez nekem. A legfontosabb oka annak, hogy csatlakozom hozzájuk a magas szintű bizalom, és a hosszú távú kapcsolat reménye volt.” – mondta a csapatváltásról King. “A döntésemben kulcsfontosságú szerepet játszott a munka amit együtt végeztünk a teszten. Nagyszerű a munkakapcsolatom a csapattagokkal, mindig nagyon keményen dolgoznak, de közben ott a mosoly az arcukon. Tudom, hogy mindig a lehető legjobb munkát végzik. Harmadik szezonomra készülve, még sosem voltam ilyen jó mentális és fizikális állapotban, és megpróbálok még a tavalyinál is jobb szezont teljesíteni.” 

Kingnek már csak az kell, hogy az MP Motorsportos autó is megtáltosodjon, mert lehet, hogy remek a hangulat a csapatnál, de a Racing Engineering tavaly második volt a bajnokságban, míg az MP Motorsport csak a hetedik helyen végzett, és mindössze három dobogós helyet szerzett.