Idén máshol tankol a McLaren

Ma hivatalosan is bejelentették, azt amit már az elmúlt szezon végén tudtunk, a McLaren új üzemanyag és kenőanyag partnere a BP/Castrol lesz. A váltásra azért volt szükség, mert a több mint 20 éves partnerségnek a Exxon/Mobil véget vetett azzal, hogy 2017-e megállapodott a Red Bullal.

A csapat elárulta, hogy az üzemanyagot biztosító BP és a kenőanyagokat szállító Castrol már megkezdte a közös munkát a McLarennel és motorpartnerével a Hondával. A Hondával közös munka nem lesz új a Castrol számára, gondoljunk csak Michelisz Norbi autójára, hiszen a WTCC-ben már szorosan együttműködik az olajcég és a japán gyártó.

Az együttműködés nem kizárólag a Forma–1-re vonatkozik. „Ez a partnerség a McLarennel fontos lépés számunkra, hogy bizonyíthassuk, képesek vagyunk a legmagasabb szintű teljesítményt és hatékonyságot kihozni a motorokból a sportban és a sportautók terén is” – tette hozzá Mike Flewitt, az utcai részleg, a McLaren Automotive ügyvezetője. Azt, hogy ezt valójában hogyan gondolják, a jövő mutatja meg, de nem lesz egyszerű egyeztetni az érdekeket, hiszen a McLaren az utcai autóinak fejlesztésénél a BMW-vel tervez együttműködést, a bajorok pedig 2015 januárja óta épp a Castrol helyett ajánlják a Shell üzemanyagait.