Svédországban a legjobb ralisok!

Kezdődik a Svéd-rali!

Az 2017-es szabályváltozásoktól megújult rali világbajnokság, idei második állomásához érkezett. Hétvégén Svédországban szerepel a mezőny, az első autó ma este 20 óra körül rajtol  a karlstadti Arénában kijelölt  szuper speciál szakaszon. A nyitószakasz köré óriási showt szerveztek a rendezők, a motorsport rajongó Károly Fülöp herceg nyitja meg az eseményt.

Pénteken már komoly táv vár a mezőnyre, összesen 7 szakaszon 145.65 km gyorsasági. Szombaton 6 szakaszon 123.48 km-t teljesítenek a versenyzők és még este, ismét a nézők szórakoztatására, újra mennek egy kört az Arénában. Vasárnap 3 gyorsaságival (58.81 km) zárul a világbajnokság második futama.

Jelen állás szerint minden szakaszon az évszaknak megfelelő hómennyiség van, így látványos csatákra számíthatnak a rajongók.

A tavalyi versenyt a világbajnoki címvédő Sebastian Ogier nyerte egy Volkswagen Polo WRC-vel. Ez most biztosan nem ismétlődhet meg, ugyanis Ogier ebben a szezonban már egy Ford Fiestát vezet. Ez nem csökkenti esélyeit, sőt! A márkaváltás ellenére a szezonnyitó Monte-Carlo Ralin simán bezsebelte a futamgyőzelmet. Ráadásul korábbi autója sem okoz neki fejfájást, hiszen az FIA épp a napokban tiltotta meg, hogy a Polo WRC 2017-es változatát homologizáltassa a gyár.

A világbajnokság állása egy futam után:

1. Sébastian OGIER Ford 25  pont
2. Jari-Matti LATVALA Toyota 18  pont
3. Ott TANAK   Ford 15  pont

 

Következő futam:
2017. március 09. – 12. Mexikó