Ez a hat pilóta vezetheti idén a DTM Audit

Loïc Duval, René Rast

Az Audi bejelentette az idei DTM versenyzőt, a csapatok nem változtak, marad az Abt, a Phoenix és a Rosberg Team.

Mivel 2017-ben márkánként hat autó indul az idei DTM szezonban, így az ABT csökkenti létszámát, a másik két csapathoz hasonlóan ők is csak két versenyzőt neveztek. Természetesen marad a kétszeres bajnok Mattias Ekström,  a tavalyi bajnoki címért az utolsó pillanatig harcoló, és a Mercedeshez távozó Edoardo Mortara helyére a svájci Nico Müllert ültetik. Miguel Molina búcsúzik a sorozattól.

A Phoenix megtartja Mike Rockenfellert, és mellé leigazolták a 2013-as Le Mans győztes francia Loic Duvalt. A tavaly kurtán-furcsán elküldött Timo Scheider sem marad versenyzői ülés nélkül, a Rallycross világbajnokságon indul a Team Austria Fiestájával, a Nürburgringi 24 óráson pedig egy M6-os BMW-t terelget majd a Nordschleifén.

René Rast tavaly még az általános helyettes szerepét töltötte be, előbb Tambayt helyettesítette Zandvoortban, majd Ekström helyett ugrott be a szezonzárón. Elégedettek lehettek vele, mert most állandó helyet kapott a Rosberg csapatnál. Jamie Green pedig 13. DTM szezonját kezdi meg, ebből ez lesz a negyedik Rosberges éve.

Érdekesen alakul az Audi stratégiája, ebben az évben mindhárom csapatuknál egyértelműen egy első számú versenyzőt választottak. Nico Müller feladata a tanulás lesz, és azt várják tőle, hogy Edoardo Mortara nyomdokaiba lépjen, míg Duval és Rast tapasztalatával segíti majd csapattársát, ezzel indokolta a pilótaválasztást Dieter Gass, az Audi motorsport főnöke.

A DTM 2017-es mezőnye:

Abt Audi Mattias Ekstrom Nico Muller        
Phoenix Audi Loic Duval Mike Rockenfeller        
Rosberg Audi Jamie Green Rene Rast        
RMG BMW Augusto Farfus Timo Glock Marco Wittmann      
RBM BMW Tom Blomqvist Maxime Martin Bruno Spengler      
HWA Mercedes Lucas Auer Maro Engel Edoardo Mortara Gary Paffett Paul di Resta Robert Wickens

foto: Audi Motorsport