Új autó és új csapat a Ralikrossz Vb-n

A korábbi sí világbajnok és Dakar menő Guerlain Chicerit márkát vált a Rallycross Világbajnokságon. A francia versenyző az eddig nem túl sikeres Mini helyett egy Renault Megane Supercarral indul a 2018-as szezonban. A fejlesztéshez nagy nevet sikerült meggyőznie, a Dave Richards által irányított Prodrive farag a kétliteres turbós Megane-ból rallycross autót.

Richards azt mondta, örömmel csatlakoztak a projekthez, mert a rallycross most a leggyorsabban fejlődő motorsport sorozat, és a Prodrive mérnöki tapasztalatával bajnoki címre esélyes autót építhetnek.

Chicherit bízik benne, hogy a britekkel megvalósíthatja régi álmát, és egy ütőképes autóval a bajnoki címért indulhat. A tavalyi szezon után rá is fér némi siker, hiszen csak három futamon indult a világbajnokságon, és a kvalifikációkon egyszer sem jutott túl.  Ennek egyik oka, hogy eddigi autójának, a JRM Minijének motorja csak 1.6 literes, és a 480 lóerő a Supercars mezőnyben nagyon kevés a sikerhez.

A francia versenyző saját, GCK nevű csapatával indul majd a bajnokságban az új Megane-nal. A még csak széria autó a tervek szerint szeptember elejére készül el, és hazai pályán, a franciaországi futamon futja majd az első tesztversenyt.

Chicherit nevével 2013-ban egy különös rekord kapcsán találkozhattunk, ő volt az első aki (tervezett)hátrabukfencet hajtott végre egy versenyautóval.

 

A mutatványt persze megelőzte néhány sikertelen próbálkozás is:

fotó: WRX Media