Ranga remekül kezdett a Fabia R5-tel

A Veszprém Rallyn Ranga Petiék a csapat vadonatúj Skoda Fabia R5-ös versenyautójával harcoltak a magyar bajnoki pontokért, de sajnos egy nem várt technikai gond a verseny feladására kényszerítette a párost.

A negyedik gyorsasági után még a baranyai pilóta állt az OB értékelés elején, a második és a harmadik gyorsaságit meg is nyerték Petiék, és 3.1 másodperccel vezettek Herczigék előtt. Az ötödik szakaszon aztán kiszakadtak a tőcsavarok a Skoda hátsó futóművéből és fel kellett adniuk a versenyt.

“Először is szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, aki hozzásegített ehhez az élményhez minket. Utólag bevallom tartottam a versenytől, mert a teszten történt sajnálatos baleset miatt keveset tudtam menni az R5-ös Skodával és nem voltam egyáltalán magabiztos abban, hogy mennyire fog ez menni nekem. Erre már csak rátett egy lapáttal az, hogy versenyen nem indultam ezeken a gyorsaságikon, kivéve a másnapi szakaszokat. Tulajdonképp fejest ugrottunk az ismeretlenbe, ami várakozáson felül sikerült számomra. Tudom a takarítás miatt némi előnyünk származott, de szerintem sokkal nagyobb hátrányt jelentettek számunkra a fent említett dolgok. Sajnálom, hogy a hátsó futómű rejtélyes – valószínűleg anyaghiba miatti – kiszakadása miatt kiestünk a versenyből, mert a szombat délután akartam gyorsítani a tempónkon és a másnapot is nagyon vártam, főleg a hajmáskéri gyorsasági volt a kedvencem és így szerintem egy igen jó eredményt dobtunk el. Sajnos ilyen a rally, bár engem ismét nagyon motivál, hogy gyorsak voltunk a magyar bajnokok ellen is, és ha lesz lehetőségem még menni R5-ös autóval, még inkább felkészülök minden téren! Szeretnék az egész csapat nevében mielőbbi gyógyulást kívánni Bessenyey Zolinak és remélem utazunk hamarosan együtt ERC futamra ismét!” – mondta  verseny után Ranga Péter